El candidat del PSC al 12M, Salvador Illa, després de guanyar les eleccions

Illa obre la porta a una nova etapa: 'Ningú en quedarà exclòs'

"Manifestaré la meva voluntat de presentar la meva candidatura per presidir la Generalitat"

El líder i candidat del PSC al 12M, Salvador Illa, ha celebrat aquest diumenge la seva victòria a les eleccions catalanes, les primeres en 45 anys en què el PSC guanya tant en escons com en vots, i ha afirmat: "Correspon al PSC liderar aquesta nova etapa”.

"Assumeixo aquesta responsabilitat i, per tant, en el moment en què s'hagi constituït la Mesa del Parlament, manifestaré la meva voluntat de presentar la meva candidatura per presidir la Generalitat", ha declarat a la seu del PSC juntament amb membres de la seva candidatura; el ministre d'Indústria, Jordi Hereu; l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president del PSC, Miquel Iceta, entre d'altres.

Segons Illa, els catalans han decidit obrir una nova etapa, en la qual cosa han influït molts factors que el PSC analitzarà en els propers dies, ha dit, i creu que un dels factors més rellevants han estat les “polítiques seguides pel Govern d'Espanya en relació amb Catalunya”.

Ho ha agraït al president del Govern, Pedro Sánchez, en una conversa prèvia a la seva compareixença després de guanyar les eleccions, i li ha donat les gràcies per aquestes polítiques i pel lideratge.

Una nova etapa per a Catalunya

Illa ha celebrat que els 42 escons --9 més-- fan que Catalunya obri una etapa per a tots els catalans, "pensin el que pensin, vinguin d'on vinguin, visquin on visquin i parlin la llengua que parlin".

"Ningú, cap català, cap catalana, no quedarà exclòs d'aquesta nova etapa que obrim avui", i ha reiterat la seva voluntat d'unir els catalans i de prioritzar els serveis públics.

Així, ha conclòs que Catalunya ha decidit en aquests comicis “posar-se en marxa, posar-se a funcionar amb respecte, amb educació, comptant amb tothom i també amb ambició per tornar a liderar econòmicament Espanya”.

"Estarem als llocs on haguem d'estar, ens farem escoltar educadament, participarem on haguem de participar, sempre amb un ànim constructiu i de col·laboració, i farem que Catalunya avanci", ha afegit.

Amb Illa han estat la viceprimera secretària del PSC i directora de campanya, Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona; l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i el portaveu del PSC, Núria Parlon; la presidenta del Consell Nacional del PSC, Meritxell Batet, i l'expresident de la Generalitat José Montilla, entre d'altres.