El líder del PSC i candidat a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ofereix declaracions als mitjans durant una manifestació convocada per UGT i CCOO pel Dia del Treballador

Illa promet ''cogovernança'' amb els sindicats i millorar els serveis públics

Ha assegurat que els sindicats "són claus per a aquesta nova etapa que s'obrirà a Catalunya" després de les eleccions

El candidat del PSC a presidir la Generalitat, Salvador Illa, ha promès aquest dimecres que si governa hi haurà "cogovernança amb els agents socials, amb els sindicats", amb l'objectiu de millorar el finançament i l'eficàcia dels serveis públics.

En declaracions a la manifestació del Dia del Treball a Barcelona amb l'alcalde, Jaume Collboni, Illa ha assegurat que els sindicats "són claus per a aquesta nova etapa que s'obrirà a Catalunya" després de les eleccions.

Preguntat sobre la possible fusió del BBVA i el Banc Sabadell, el candidat socialista ha sostingut que respecta les decisions que es prenguin en un marc de llibertat d'empresa, i ha afirmat que el PSC posa “per davant el respecte als llocs de treball” .

"I preferiríem, a més, que es mantinguessin els llocs de decisió a Catalunya. Però ho dic des del respecte a les decisions que correspon prendre, en aquest cas, a dues entitats financeres", ha assenyalat.

Sobre la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, de continuar al càrrec després de la denúncia a la seva dona, el líder del PSC ha dit que ha servit per obrir una reflexió col·lectiva sobre l'activitat política i els seus límits, i considera que hauria de comportar una disminució de “la lluita del poder pel poder sense cap respecte”.