Illa (PSC) retreu al PP que mai li ha importat la convivència

El líder del PP també s'ha pronunciat sobre la sequera, i ha demanat al president Aragonès que "es deixi ajudar"

El líder del PSC, Salvador Illa, ha retret aquest diumenge al PP que "mai no li ha importat ni el retrobament ni la convivència".

Illa ha llançat aquestes declaracions després que aquest dissabte diversos mitjans hagin publicat que el PP estaria obert a un indult Puigdemont. Sempre que el líder de Junts rendís comptes davant la Justícia.

En una publicació a X, Illa ha exposat que tant els indults com l'amnistia són mesures "necessàries perquè Catalunya pugui girar full".

"Fa molt de temps que treballem perquè això passi", ha afegit Illa. També ha lamentat que els populars estiguin, segons ell, sempre a la contra ia expenses de Vox.

El Govern no ha fet les coses bé amb la sequera

Pel que fa a la sequera, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte al Govern "que es deixi ajudar més". A parer seu, no s'hagin fet les coses bé.

Illa ha emplaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a convocar-los en una reunió o en "el format que vulgui" perquè escolti les propostes del partit.

El líder del PSC també ha exigit que l'executiu català "es prepari per al pitjor escenari", tenint existències d'aigua, dessalinitzant-la i regenerant-la.

"Desesalar aigua és car, però és molt més car no tenir aigua", ha dit Illa.

També ha destacat l'"error claríssim" que s'estava cometent al sancionar municipis al mig d'una sequera. Creu que no s'hauria d'actuar contra ajuntaments petits i apuntar més alt, a administracions com la de Barcelona o Lleida, ha assegurat.

El socialista ha al·ludit a la governança de l'Agència de la Natura de Catalunya, que ha d'incloure representació de la Catalunya interior i rural: "No es podrà fer res en aquest àmbit si no es compta amb la gent que és al territori" .