15 Congrés del PSC a Barcelona

Illa, Zapatero, Collboni i Iratxe García inauguraran el 15è Congrés del PSC

Amb els tots les mirades posades a sobre començarà aquest divendres el 15 Congrés del PSC a la ciutat de Barcelona

Jaume Collboni serà el primer a intervenir en aquest important acte del PSC que s'avançarà així a la resta de partits polítics en la seva lluita per tornar a reconquerir el govern de la Generalitat.

L'alcalde Collboni es mostrava aquest dijous preocupat en la compareixença pública després de la convocatòria d'eleccions a Catalunya, atès que la prorrogació de pressupostos a Catalunya primer i Espanya després suposarà almenys la pèrdua de 650 milions d'euros per a la capital catalana en uns moments difícils .

Posteriorment Iratxe Garcia, en qualitat de presidenta de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu des del juny del 2019 encoratjarà els seus companys de partit en aquest Congrés.

L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero promet ser el plat fort d'aquesta inauguració del Congrés dels socialistes catalans just abans de la intervenció del seu candidat i Primer Secreatri, Salvador Illa qui va manifestar que malgrat haver anteposat els interessos de Catalunya donant suport els pressupostos catalans va afirmar que el "PSC està preparat per governar".

Un Congrés clau per al PSC

En aquesta ocasió es tornarà a ratificar Salvador Illa com a primer secretari, i nomenarà la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, com a viceprimera secretària.

La trobada dels socialistes catalans començarà aquest divendres a les 17.10 hores i girarà "al voltant de posar sobre la taula una alternativa sòlida" a Catalunya.

La intervenció del president Pedro Sánchez està prevista per a la clausura d'aquest 15è Congrés diumenge després de la proclamació dels resultats a les 11.15 hores amb Salvador Illa.

1.300 socialistes participaran en aquest Congrés

El Congrés comptarà amb la participació de 1.300 delegats i militants del PSC, i al voltant de 700 observadors i convidats, en total es congregaran al Palau de Congressos de Catalunya més de 2.000 persones durant aquests tres dies.

Salvador Illla situa l'amnistia com a triomf per a Catalunya

El primer secretari del PSC, Salvador Illa ja s'ha posicionat en clau electoral sobre l'aprovació futura de la Llei de l'Amnistia afirmant que constitueix "un pas endavant important per girar full a Catalunya" que permet concentrar-se a la comunitat catalana en "els reptes" que té al davant".

"Amb l'aprovació de la llei d'amnistia, han guanyat el diàleg, la convivència i el retrobament", ha afegit en un apunt a 'X'.