El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en declaracions a periodistes a Londres

Illa sosté que Junts i ERC han de passar a l'oposició ''per superar el 'procés'''

A més, ha reclamat a tots dos partits que deixin clar "que vetin el pas del discurs de l'odi que representen" Vox i Aliança Catalana

El candidat del PSC a les eleccions catalanes i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat que Junts i ERC han de passar a l'oposició "per superar el 'procés", després dels comicis del proper 12 de maig.

"La manera de superar el 'procés' és amb el PP a l'oposició a Espanya i Junts i ERC a l'oposició a Catalunya", ha defensat en una entrevista publicada aquest diumenge a 'El País' i recollida per Europa Press.

Ha reclamat a tots dos partits independentistes que deixin clar "que vetin el pas del discurs de l'odi que representen" Vox i Aliança Catalana.

Després de ser preguntat sobre si el president del Govern, Pedro Sánchez, respectarà les seves decisions, ha asseverat que “les decisions que afecten la política catalana les pren el PSC”.

Pel que fa a possibles pactes després del 12M, Illa creu que els catalans li donaran "prou confiança per poder oferir un govern estable" i ha assegurat que el PSC no serà desencadenant de cap repetició electoral.