Yolanda Díaz intervé al Congrés

Yolanda Díaz: ''L'actual Llei del Sòl no protegeix el territori''

El Govern ha retirat la votació del Ple d'aquest 23 de maig

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, considera que la reforma de la Llei del Sòl, que finalment ha estat retirada de l'ordre del dia del Ple del Congrés per part del Govern, “és especulativa i no protegeix el territori ".

"Ho vam dir fa mesos: aquesta Llei del Sòl és especulativa i no protegeix el territori", ha subratllat la líder de Sumar a través d'un missatge publicat al compte de la xarxa social X.

El Govern ha sol·licitat aquest dijous 23 de maig la retirada de l'ordre del dia del Ple del Congrés de la reforma de la Llei del Sòl davant de la falta de suports parlamentaris i perquè la norma "no es vegi afectada per la situació electoral".

La decisió té lloc dos dies després que la Cambra Baixa tombés la llei del PSOE per prohibir el proxenetisme, que va tenir el vot en contra del PP i Vox però també dels socis de Govern com Sumar, ERC, Junts, EH Bildu i PNB .

"Evitar la nul·litat de plans urbanístics genera inseguretat jurídica i efectes perjudicials per a l'interès públic. Avancem en una política d'habitatge verd que tingui cura de les nostres ciutats", ha remarcat la vicepresidenta.

"Falta de sentit d'estat"

Després de retirar la moció, la ministra Isabel Rodríguez ha carregat contra el PP pel seu no (ja tenyia els dels seus socis), acusant el partit d'Alberto Núñez Feijóo de no tenir sentit d'estat.

"Ha primat els seus interessos electoralistes a una demanda d'ajuntaments i comunitats autònomes" per afavorir el desenvolupament d'habitatge públic", ha dit Rodríguez.

A més, ha defensat que el projecte de llei es va tramitar "amb la màxima celeritat per donar resposta a la necessitat" de la promoció i ampliació del parc públic d'habitatge, a més de servir per "garantir la seguretat jurídica dels desenvolupaments urbanístics" i oferir "més garanties de protecció mediambiental" complint els objectius de l'Agenda 2030.

Després de donar a conèixer que aquest dijous no es tramitarà la Llei del Sòl, la ministra d'habitatge oferirà declaracions als mitjans al Congrés per explicar els motius de la retirada de la norma