Jordi Cañas

Jordi Cañas: ''Serà el renaixement de Cs a nivell nacional''

Acusa Sánchez d'atacar el poder judicial i "assenyalar un complot" per guanyar les eleccions

El candidat de Cs a les eleccions europees, Jordi Cañas, ha augurat que el 10 de juny, després dels comicis, la seva formació renaixerà després d'haver desaparegut del tauler polític a Catalunya ia la resta d'Espanya: “El 10 de juny tornarem a començar . Serà el renaixement de Cs a nivell nacional".

"Seguirem a Europa per tornar a començar a Espanya", ha sostingut en una entrevista d'Europa Press, en què ha assegurat textualment que l'últim sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CIS), que no preveu representació de Cs a el Parlament Europeu, està 'trolejat' perquè les primeres enquestes sí que auguraven l'entrada de la formació a l'eurocambra.

"És impossible que durant la campanya hàgim perdut vot. Impossible de tota impossibilitat. O mentien abans o menteixen ara, i jo crec que menteixen ara. Els resultats ho demostraran", ha afirmat el candidat, que s'ha mostrat esperançat i molt il·lusionat per , ha dit, recuperar la confiança que els van donar els ciutadans al seu moment.

Així mateix, ha criticat que es plantegin les eleccions europees com a plebiscitàries entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i ha sostingut que al ple del Parlament Europeu ningú parlarà ni de Sánchez ni de Feijóo, encara que ha afegit: "Home, de Begoña (Gómez) potser ara sí. O de Koldo, perquè Koldo ja és un tema europeu".

Segona carta de Sánchez

Respecte a la carta a la ciutadania que Sánchez va publicar dimarts, en què va titllar de muntatge les acusacions a la seva dona, Begoña Gómez, i va considerar que es tracta d'un intent d'interferir a les europees, Cañas ha criticat que la missiva "eludeix la responsabilitat del president al'hora de donar explicacions sobre un fet molt greu".

També ha acusat Sánchez d'exercir un atac directe al poder judicial, al seu parer, amb l'objectiu de "assenyalar un complot de la ultradreta" per guanyar les eleccions europees, i veu en el president un menyspreu a la divisió de poders i una voluntat de control dels mateixos.

Israel i Europa

Preguntat pel reconeixement de l'Estat palestí, Cañas ha defensat, textualment, l'existència de dos estats --Palestina i Israel-- amb capacitat de poder conviure i de començar a treballar en una resolució a llarg termini, tot i que ha criticat que la decisió del Govern de reconèixer Palestina es deu a la voluntat de "treure-li la bandera palestina a Sumar ia Podem".

En aquest sentit, ha titllat d'irresponsable el candidat del PSC, Javi López, per trucar genocida a l'Estat d'Israel en el debat de TV3 de dimarts, i ha sostingut que el Govern ha de determinar l'impacte de les decisions en les relacions amb altres països , i ha afegit: "No és no incomodar, és que un ha de ser responsable de les decisions i mesurar-les".

"Se'l pot acusar (a Israel) de moltes coses. ¿De crims contra la humanitat? Totalment, d'això segur. ¿De genocidi? Jo crec que no", ha conclòs.

Finalment, ha assenyalat una hipotètica escalada bèl·lica com a amenaça externa a Europa, per a la qual advocat per augmentar la despesa militar perquè Europea sigui capaç de defensar-se, i ha apuntat com a amenaça interna a "les amenaces a la democràcia liberal" que creu que representa Pedro Sánchez.

"La ultradreta vol el mateix que Pedro Sánchez, a mi em semblen igual de perillosos. Bé, més Pedro Sánchez perquè és al Govern i en el control de les institucions", ha conclòs.