L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol

Jordi Pujol demana el vot per a Puigdemont al tancament de la campanya

"És hora de recuperar l'esperit que durant molts anys va propulsar el progrés de Catalunya", ha apuntat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat el vot per al candidat de Junts+, el també expresident Carles Puigdemont, el darrer dia de campanya per a les eleccions catalanes de diumenge.

"És l'hora de recuperar l'esperit, la idea i la voluntat que durant molts anys va propulsar el progrés de Catalunya, el progrés polític, social i econòmic", ha dit l'expresident en un vídeo que ha compartit a 'X' l'exconseller Joaquim Forn.

Pujol també ha assenyalat "la consolidació de la personalitat col·lectiva de Catalunya, d´acord amb els canvis que hi ha hagut a Catalunya i Espanya que han posat perill" la seva identitat i el progrés econòmic i social de la comunitat autònoma.

"Novament us demano que doneu suport a la candidatura de Junts i Puigdemont, ho dic amb tota convicció", diu l'expresident de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al final del vídeo.

Pujol també ha demanat "la confiança en la idea que durant anys llargs de servei a Catalunya" va defensar quan va governar a la Generalitat, 23 anys que afirma representen un temps de progrés, equilibri i esperit constructiu.

Nascut el 1930 a Barcelona, Pujol va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Un partit nacionalista català. Pujol va ser president de la Generalitat de Catalunya durant un període llarg, des del 1980 fins al 2003.

Durant el seu mandat com a president, Pujol va treballar a la consolidació de les institucions autonòmiques catalanes ia la promoció de la identitat catalana dins d'Espanya. Tot i això, el seu llegat s'ha vist entelat per casos de corrupció que van sortir a la llum anys després del seu retir polític.

Entre aquests casos hi ha el frau fiscal de la seva família, admès per ell mateix el 2014, fet que va generar un impacte negatiu en la seva imatge pública i en la percepció de la seva gestió política. A nivell nacional, Pujol també va tenir rellevància a l'àmbit polític espanyol en pactar amb el Partit Popular (PP).

Cal recordar que la relació entre Pujol i Puigdemont no ha estat exempta de discrepàncies. Especialment durant el 'procés' independentista. Puigdemont va assumir un rol més confrontatiu davant del govern central espanyol, mentre que Pujol va tenir una postura més dialogant en certs moments.