El president d'ERC, Oriol Junqueras, en un acte de campanya a Torredembarra

Junqueras acusa Junts de fer una ''pinça injusta'' amb els socialistes

Per part seva, Tomàs Molina ha reivindicat augmentar la veu dels països del sud a Europa

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha criticat aquest diumenge Junts per fer una "pinça injusta" amb els socialistes en àmbits com l'habitatge o el model econòmic, i ha demanat la màxima representació per als republicans a les eleccions europees perquè Catalunya estigui representada a l'Eurocambra.

"Malgrat aquesta pinça injusta que encarnen tan sovint Junts i el partit socialista, nosaltres estem aquí per seguir treballant cada dia en defensa de la nostra societat, en defensa de Catalunya i en defensa de tota la nostra gent", ha expressat Junqueras, en un acte de campanya a Torredembarra (Tarragona).

Junqueras ha dit que Junts i PSC recentment han votat junts contra el "dret a viure un habitatge digne", després que deixessin caure la regulació del lloguer de temporada al Parlament de Catalunya, i els ha retret defensar un model que no prioritza el àmbit industrial a l'àmbit de Tarragona.

Tomàs Molina: major pes del sud

Per part seva, el meteoròleg de TV3 i número 2 d'ERC a les eleccions al Parlament Europeu, Tomàs Molina, ha reivindicat augmentar la veu dels països del sud a Europa, perquè les polítiques europees es dissenyin tenint més en compte els fenòmens concrets que afecten aquests Estats.

"Qui mana a Europa? Nosaltres, o manen més els de dalt? Em refereixo als del nord d'Europa. No hi ha una visió de les coses que passen aquí, i aquí ens passen coses que són molt diferents", ha assegurat Molina, que ha advertit de la importància d'actuar en els propers cinc anys davant de ràpids canvis al món.