Begoña Gómez, en un acte

El jutge ordena a l'UCO de la Guàrdia Civil investigar Begoña Gómez

La denúncia de Manos Limpias va ser registrada el 9 d'abril passat

El titular del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha oficiat la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la causa oberta contra Begoña Gómez, dona del president del Govern, Pedro Sánchez, arran d'una denúncia de Manos Limpias per presumptes delictes de trànsit d'influències i corrupció als negocis.

Segons ha avançat El Mundo i confirmen fonts de la investigació a Europa Press , el jutge es va dirigir la setmana passada a aquesta unitat especialitzada en la lluita contra la corrupció perquè s'encarregués de les diligències de recerca.

La Fiscalia de Madrid va presentar un recurs d'apel·lació directa davant l'Audiència Provincial en què sol·licitava que revocarà la interlocutòria per la qual el jutge Juan Carlos Peinado va acceptar la denúncia de Manos Limpias contra Begoña Gómez.

Segons han informat a Europa Press fonts fiscals, el Ministeri Públic va demanar l'arxiu dimecres passat, 24 d'abril, després que es donés a conèixer que s'havien obert les diligències que romanen sota secret.

A més, el titular del jutjat 41 de Madrid ha citat aquest divendres 10 de maig, en qualitat de testimonis, dos responsables de mitjans de comunicació que van publicar les notícies en què basa l'acusació, a petició de Manos Limpias.

Mans Netes

La denúncia de Manos Limpias va ser registrada pel seu president Miguel Bernad el 9 d'abril passat i hi sostenia que Begoña Gómez, "prevalent-se del seu estatus personal, esposa del president del Govern d'Espanya, ha anat recomanant o avalant per carta de recomanació amb la seva signatura a empresaris que es presentaven a licitacions públiques".

Des del sindicat asseguren que un dels empresaris "beneficiats per aquestes recomanacions o avals" de Gómez és Carlos Barrabés, i que se li haurien adjudicat licitacions públiques per valor de 10 milions d'euros. "Aquest empresari a més va muntar el Màster de Transformació Social Competitiva de la denunciada", sostenen, i afegeixen que la càtedra de Begoña Gómez va fitxar a més com a professor associat a aquest empresari.

D'altra banda, apunta que Víctor d'Aldama, que està investigat per l'Audiència Nacional com a presumpte aconseguidor del 'cas Koldo', era el contacte de Begoña Gómez a Globalia i va guanyar 6,67 milions abans que es negociés “el rescat”. ..) de la companyia". A això suma que Air Europa "va pactar pagar 40.000 euros a l'any a l'Àfrica Center de la denunciada" i que l'acord de Globalia i l'Institut d'Empresa incloïa el lliurament de 15.000 euros a l'any en vols de primera classe per a Begoña Gómez i el seu equip .

Després de l'admissió de la denúncia pel jutjat de Madrid, Manos Limpias va emetre un comunicat en què assegurava que va basar el seu escrit en informacions de mitjans de comunicació i que, en cas que les notícies no siguin certes, "seran els que la van publicar els que hauran d'assumir la falsedat".