Senat amb una foto d'Ábalos

Koldo García compareixerà finalment aquest dilluns al Senat

El PP diu que les dades subministrades per la Policia no van permetre localitzar Koldo

La comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo ha confirmat que el mateix Koldo García compareixerà en aquest fòrum el dilluns 22 d'abril, després que finalment s'hagi aconseguit contactar amb ell per informar-lo de la citació a aquesta investigació que porta el seu nom, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

D'aquesta manera, Koldo García finalment acudirà al Senat aquest dilluns després que la Mesa de la Comissió d'investigació, en què el PP té majoria, informés els grups en la reunió d'ahir que no aconseguia contactar-hi.

En aquesta reunió que van mantenir ahir la Mesa i els Portaveus, l'òrgan de direcció de la comissió d'investigació va anunciar que continuarien intentant contactar-hi, cosa que finalment s'ha aconseguit i finalment la compareixença tindrà lloc el dilluns 22 d'abril.

La policia havia de donar les dades

En aquest context, la Mesa de la comissió, amb majoria del PP, ha explicat que és la Policia Nacional l'encarregada de subministra la informació per poder localitzar els compareixents citats a aquest fòrum i, en el cas de Koldo García, les dades subministrades no van permetre localitzar-ho, segons han informat fonts parlamentàries.

El president del Senat, Pedro Rollán, ha relatat aquest dijous al matí en una entrevista a COPE, que ahir a la nit va parlar amb el president de la comissió i encara no tenia novetats, atès que el que fos assessor de l'exministre José Luis Ábalos disposa de "una vintena de números de telèfon" i de "diverses residències".

Rollán ha precisat que van enviar una carta al domicili on Koldo està empadronat, si bé sospiten que actualment podria residir a Benidorm perquè les últimes setmanes hi ha concedit entrevistes a diversos mitjans de comunicació.

La pràctica habitual per citar els compareixents a les comissions d'investigació, tal com ha descrit Rollán, passa perquè els lletrats de la Cambra es posin en contacte amb la comissaria del Congrés o el Senat, que pot facilitar als serveis jurídics la direcció d'empadronament perquè es faci la comunicació "en temps i forma".