Lluís Llach, en arxiu

Llach, a favor d´una possible llista única independentista sense Aliança Catalana

Ha afirmat que no cal donar "ni pa ni aigua" als de Sílvia Orriols

El nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, s'ha mostrat aquest diumenge partidari d'una possible llista única independentista entre Junts, ERC i la CUP, però sense Aliança Catalana, ja que titlla aquesta formació com a "feixista" .

En declaracions a 'Rac1', Llach ha admès que li agradaria una llista unitària perquè posaria tot l'independentisme, ha dit textualment, en una via, però ha avisat que "hauria d'entrar tothom", en al·lusió a ERC, Junts i CUP.

Després de preguntar-li per aquesta quarta força independentista que va obtenir 2 escons a les passades eleccions, Llach ha afirmat que no cal donar "ni pa ni aigua" als de Sílvia Orriols.

A més, ha instat Junts i ERC a "mesurar bé la transcendència dels moments espantosos" i defensar durant aquestes negociacions que hi hagi un Govern independentista.

"ERC i Junts són els que tenen les parts íntimes agafades del PSOE, el que passa és que el PSOE té un triler molt bo", ha afegit, alhora que ha cridat els republicans i juntaires, textualment, ser definitius abans de quedar fora de joc.