El candidat del PSC als comicis europees, Javi López, votant en un col·legi de Barcelona

López crida a mobilitzar-se en aquestes eleccions ''històriques'' per al futur de la UE

El candidat socialista s'expressa en una atenció als mitjans, després de votar a un col·legi de Barcelona

El candidat del PSC als comicis europees, Javi López, ha cridat aquest diumenge a mobilitzar-se en aquestes eleccions "històriques", on, segons ell, la Unió Europea (UE) es juga el seu futur.

"Confiem que els ciutadans es vegin cridats a aquesta jornada, que és diferent de les jornades electorals europees que havíem tingut fins ara", ha expressat en una atenció als mitjans, després de votar en un col·legi de Barcelona.

Ha demanat el vot per, textualment, protegir l'espai del benestar, llibertats, prosperitat i pau que s'ha constituït fins ara "de les amenaces i els riscos" que viu Europa i garantir el seu futur.

Al seu parer, Europa es troba "en una cruïlla on es juga el seu futur aquest diumenge, a tot el continent". "Fem una crida a la mobilització per la rellevància històrica d´aquestes eleccions", ha afegit.

L'historial del PSOE a les eleccions europees

El PSOE ha tingut una participació constant i significativa a les eleccions al Parlament Europeu des del seu inici. A les eleccions del 2014, el PSOE va experimentar un exercici moderat, obtenint el 23% dels vots i assegurant 14 escons.

Aquest resultat reflectia un context de descontentament generalitzat amb els principals partits tradicionals a Espanya, enmig d'una crisi econòmica i política. Tot i la pèrdua d'alguns escons en comparació amb eleccions anteriors, el PSOE va aconseguir mantenir una representació forta al Parlament Europeu.

Per a les eleccions europees del 2019, el panorama polític espanyol havia canviat notablement, amb el PSOE experimentant un ressorgiment sota el lideratge de Pedro Sánchez, que havia assumit la presidència del Govern d'Espanya el 2018.

En aquestes eleccions, el PSOE va obtenir un notable 32,84% dels vots, cosa que es va traduir en 20 escons al Parlament Europeu. Aquest resultat no només reflectia la recuperació del partit a nivell nacional, sinó també la seva capacitat per connectar amb els votants europeus en un moment de creixent fragmentació política.

L'èxit del PSOE a les eleccions europees del 2019 va consolidar la seva posició com el partit més fort d'Espanya al Parlament Europeu, evidenciant una recuperació significativa i una ampliació de la base electoral.