El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, a l'acte final de campanya

López reivindica les aliances dels socialistes davant de l'extrema dreta

"Aquest risc posa en perill aquest espai de llibertats que donem per garantit", ha advertit

El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha reivindicat aquest divendres la força i les aliances dels socialistes davant del risc de "l'amenaça de l'extrema dreta".

"Aquest risc posa en perill aquest espai de llibertats que donem per garantit", ha advertit a l'acte final de campanya del PSC a Barcelona amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa; el ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i els candidats Laura Ballarín i Enric López.

Així, ha alertat que "està en risc el consens democràtic a Europa" i ha afirmat que amb la papereta socialista s'assegurarà, segons ell, una Europa millor i es protegirà el model de benestar i llibertats que està en joc diumenge.

Per la seva banda, Illa ha cridat a la mobilització a les urnes i ha demanat concentrar els vots a la candidatura socialista per "frenar l'extrema dreta".

En aquest sentit, ha plantejat un risc intern i un altre extern: “El risc extern, el més important de fora d'Europa és Donald Trump. Aquí nosaltres podem fer poc perquè no votem als EUA. El segon risc, l'intern, és l'extrema dreta, i aquí sí que hi podem fer i hem de fer", ha conclòs.