El president d'Argentina, Javier Milei, intervé durant l'acte Viva 24 de VOX

Milei anomena ''corrupta'' la dona de Sánchez i obre una crisi diplomàtica

Ho ha fet en un esdeveniment organitzat per Vox a Madrid

Javier Milei, president de l'Argentina, ha obert una crisi diplomàtica amb Espanya durant la visita a Madrid. En un esdeveniment organitzat per Vox, Milei va carregar contra el socialisme, qualificant-lo de "maleït i cancerigen", i va llançar fortes crítiques contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui va acusar d'embrutar-se i prendre's cinc dies per pensar si deixava el poder .

Les paraules de Milei no van passar desapercebudes en l'àmbit polític espanyol, cosa que va provocar una ràpida reacció per part del PSOE, que va exigir al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que condemnés de manera "clara i contundent" les declaracions del mandatari argentí. A més, la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, va fer una crida als empresaris perquè "tornen a defensar la democràcia" després de la trobada amb Milei.

El clima de tensió es va aguditzar encara més amb la manifestació a Madrid contra Milei i el "conclave feixista" de Vox, on unes 200 persones van expressar el seu repudi cap a l'esdeveniment i les idees que representa el president argentí. Aquests esdeveniments han portat a un punt crític les relacions entre Argentina i Espanya, i han generat preocupació per l'impacte que pugui tenir en l'àmbit diplomàtic i econòmic.

La situació es complica amb la denúncia interposada contra Milei pel presumpte ús de fons públics amb "fins privades" per al seu viatge a Espanya, cosa que afegeix més tensió a la crisi en curs. Mentrestant, a Argentina, les repercussions de les declaracions de Milei també han estat objecte de debat, alimentant les divisions polítiques i socials al país.

Enmig d'aquest context tens, les autoritats dels dos països es veuen en la tasca difícil de gestionar la crisi i evitar que escaldin les tensions. Tot i això, amb postures tan polaritzades i declaracions incendiàries, el camí cap a una resolució pacífica sembla cada vegada més complicat.