Josep Maria Terricabras candidat ERC abans el seu bus de campanya

Mor l'exeurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras als 77 anys

La UdG ha comunicat la seva mort

El filòsof, catedràtic de la Universitat de Girona (UdG) i exeurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras ha mort als 77 anys, segons ha comunicat la UdG en un apunt a 'X'.

"Lamentem profundament la pèrdua del professor Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia i director honorífic de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona. Ens sumem al dol d'amics i familiars. Descanseu en pau", ha expressat la universitat en un missatge a aquesta xarxa social.

Va ser eurodiputat d'ERC entre el 2014 i el 2019 i va presidir l'Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu (PE).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts que la mort del filòsof i exeurodiputat d'ERC, Josep Maria Terricabras, “deixa un buit que no es pot omplir”.

En un apunt a 'X', Aragonès l'ha recordat com a “amic, mestre, referent de la defensa de Catalunya, dels valors republicans i de l'humanisme”.

"Et trobarem molt a faltar, estimat Terri. Una abraçada geganta a la família. ¡Sempre al vostre costat!", ha conclòs.

En el mateix sentit, s'ha expressat Carles Puigdemont. "Quina llàstima haver perdut un home tan valuós i tan compromès amb Catalunya com Josep Maria Terricabras", ha escrit Puigdemont en un missatge de 'X' recollit per Europa Press.

També ha destacat el que ha après amb ell: "I que tot el que hem après de tu ens acompanyi la resta de la nostra vida".