Salvador Illa i Pedro Sánchez amb símbols de dubte

El municipi català escollit pel PSC per iniciar la campanya per al 12M

Zapatero també acompanyarà Illa en un acte a Tarragona

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, acompanyarà el líder del PSC i candidat al 12M, Salvador Illa, a l'inici de campanya electoral el proper dia 25 d'abril en un acte a la Fira de Sabadell (Barcelona) a les 19 hores, i a l'acte final que serà el 10 de maig a Barcelona, al Pavelló de la Vall d'Hebron, també a les 19 hores.

El PSC iniciarà la campanya a la cocapital del Vallès Occidental perquè és per al partit "símbol de moltes coses" després de recuperar l'alcaldia a les passades eleccions municipals amb majoria absoluta per a l'alcaldessa, Marta Farrés, i per la presència socialista a la comarca, on tenen un pes important, han explicat fonts socialistes aquest dijous.

"És una regió on la nostra presència és molt important perquè hem recuperat moltes alcaldies al Vallès Occidental amb majories àmplies", han assegurat.

Aquesta serà la segona vegada en una setmana que el president del Govern trepitgi terres catalanes, ja que aquest divendres té previst assistir a la firma de l'acord amb Chery.

D'altra banda, l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero s'ha compromès a donar suport a Illa des del congrés del PSC del mes passat. Durant aquest esdeveniment, va expressar la seva admiració per Illa, a qui va definir com el "polític revelació" de la darrera dècada.

A més de presentar el seu llibre a Barcelona el dia de Sant Jordi, Zapatero planeja participar al míting d'Illa a Tarragona el dissabte 27 d'abril, i se n'està considerant la presència en altres esdeveniments encara per confirmar.

"Pes estratègic" del territori

La primera setmana de la seva campanya, els socialistes visitaran, a més de Sabadell i Tarragona, Reus (Tarragona), Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Montmeló, Granollers (Barcelona) i Girona , segons un calendari provisional on encara falta per concretar l'agenda d'alguns dies.

Les mateixes fonts han detallat que a la campanya, que tindrà un cost aproximat de 2,5 milions d'euros, tindrà "un pes estratègic la mobilització pel territori", la proximitat i el contacte amb la ciutadania.