Natàlia Mas al ple del Parlament

Natàlia Mas espera tancar l'acord dels Pressupostos 'en qüestió de dies'

Advoca per mantenir "de forma estructural" els busos de serveis bancaris

La consellera d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Natàlia Mas, ha dit que espera poder tancar l'acord de pressupostos del 2024 "en qüestió de dies".

Mas ha assegurat que les negociacions "amb alguns grups estan molt avançades" i ha reiterat que els comptes --textualment-- fa molt que estan preparats.

Ha cridat a "aprofitar la finestra d'oportunitat" que veu en la suspensió de les normes fiscals --que ha recordat que tornaran a estar vigents el 2025-- i en el creixement econòmic dels darrers anys.

"La confluència d'aquests dos factors fa que el pressupost de la Generalitat pugui ser molt més expansiu del que és habitualment", ha defensat, i ha assegurat que, des de l'inici de la legislatura, el pressupost haurà augmentat més de 11.000 milions d'euros, cosa que ha qualificat d'una injecció important de recursos.

Serveis bancaris

Natàlia Mas ha advocat perquè el sistema de busos impulsat per la Generalitat i entitats bancàries per garantir l'accés a serveis financers als municipis catalans "es pugui mantenir de forma estructural", mentre que avui el projecte té un termini de dos anys.

La consellera explicarà el resultat de la licitació de la iniciativa aquest dilluns des d'Alpens (Barcelona): ha recordat que el 53% de les localitats catalanes no tenen oficina bancària i que, a Catalunya, des del 2008 aquests establiments han disminuït un 74%, respecte al descens del 41% a la zona euro.

Mas ha detallat que les entitats guanyadores de la licitació tindran "com a màxim nou mesos" per habilitar els minibusos i ha xifrat en menys de 900.000 euros l'aportació de la Generalitat al projecte.

Per això, ha assegurat que "el gruix del cost ho assumirà el sector financer, però amb participació del sector públic" i ha dit que han fet una bona feina en equip per definir la iniciativa, que veu compartida i innovadora.