Pedro Sánchez - Bang

Nou revés per a Pedro Sánchez: ara investiguen el seu germà

L'acusen de delictes contra administració pública, la hisenda pública, malversació i prevaricació

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Badajoz ha obert diligències de recerca contra el germà de Pedro Sánchez, David Sánchez Pérez-Castejón; el president de la Diputació de Badajoz, Miquel Àngel Gallardo, i el responsable de Recursos Humans d'aquesta institució.

Unes diligències de recerca que el jutjat ha obert pels presumptes delictes contra l'Administració Pública, la Hisenda Pública, la malversació, la prevaricació i el tràfic d'influències, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura (TSJEx).

Aquesta interlocutòria ja s'ha notificat a les parts, i ara s'ha acordat la pràctica de proves, entre elles la remissió del contracte del germà de Pedro Sánchez, conegut com David Azagra, que actualment és coordinador del programa 'Opera Jove' de la Diputació de Badajoz.

Cal recordar que aquestes diligències de recerca s'obren després de presentar una denúncia per l'organització Manos Limpias, a finals de maig, contra David Sánchez i Gallardo per malversació.

El PSOE surt en defensa

Després d'aquesta acusació, el PSOE ha carregat contra la nova "denúncia falsa" de la "màquina del fang" i l'associació Manos Limpias i han recalcat que no s'acusa "de cap mena d'irregularitat David Sánchez" --a qui el reconeix un "comportament irreprotxable"-- i que el mateix jutjat assenyala "que no existeixen indicis de cap delicte".

Els socialistes han apuntat que el mateix jutjat ha exigit a Manos Limpias, "abans de considerar-la acusació popular, que completi tots els tràmits processals exigits i dipositi una fiança de 10.000 euros".

El PSOE ha defensat que abans de continuar amb les diligències, el jutjat "es limita exclusivament a demanar a les administracions competents els informes i la documentació oportunes per aclarir les acusacions de l'associació ultradretana".

"Una vegada que les administracions aportin tota la documentació requerida, es podrà comprovar el comportament irreprotxable de David Sánchez i de l'Administració en què desenvolupa la seva feina professional", ha conclòs.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Badajoz ha obert diligències de recerca, a més del germà de Pedro Sánchez, també contra el president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, i el responsable de Recursos Humans d'aquesta institució.

Aquesta interlocutòria ja s'ha notificat a les parts, i ara s'ha acordat la pràctica de proves, entre elles la remissió del contracte del germà de Pedro Sánchez, conegut com David Azagra, que actualment és coordinador del programa 'Opera Jove' de la Diputació de Badajoz.