Orriols. durant un acte de campanya

Orriols supedita qualsevol suport d'Aliança Catalana al control migratori

La seva formació entra al Parlament amb dos escons

La candidata d'Aliança Catalana (AC) a les eleccions catalanes i alcaldessa de Ripoll, Silvia Orriols, ha rebutjat que el seu partit recolzi "gratis" alguna investidura de cara a la presidència de la Generalitat, el qual supedita al control migratori a Catalunya.

En declaracions fetes a TV3 recollides per Europa Press aquest dilluns 13 de maig, ha afirmat que el vot dels 2 escons obtinguts pel seu partit als comicis d'aquest diumenge estaran vinculats a "una sèrie de mesures encaminades a exercir aquest control fronterer ia limitar l'entrada d'immigrants a Catalunya”.

També ha vinculat els seus suports a proclamar Catalunya com a "estat lliure", després d'haver demanat el 3,79% dels vots (118.035) i 1 diputat a les demarcacions de Girona i Lleida, respectivament, amb el 9,03% i 26.857 vots a Girona, i el 7,78% i 12.966 paperetes a Lleida.

Aquest control de la immigració ha estat el principal element d'AC a la campanya. De fet, el nacionalisme català, l'economia de mercat i la regulació de la immigració en clau altament restrictiva són els tres pilars de la ideologia.

Tot i això, a diferència d'altres formacions d'extrema dreta, AC s'ha mostrat favorable als drets del col·lectiu LGTBI, penjant fins i tot la seva bandera a l'ajuntament de Ripoll durant el Dia Internacional de l'Orgull.

Entrada al Parlament

Aliança Catalana es va fundar l'octubre del 2020 i en menys de 4 anys ha protagonitzat un ascens fulgurant.

A les anteriors eleccions municipals la formació ja va obtenir l'alcaldia de Ripoll i ara aconsegueix entrar, per primera vegada a la història, a la cambra catalana.

Orriols juntament amb col·laboradors seus com Jordi Aragonès, va decidir impulsar aquesta formació després d'abandonar el Front Nacional de Catalunya (FNC).

L'11 de juliol de 2023, Orriols comunica que Alianza Catalana es presentaria a nivell autonòmic a les eleccions catalanes de 2024.

Durant la campanya electoral d'aquestes eleccions, les enquestes pronosticaven l'entrada d'AC amb uns 1 a 7 escons.

Finalment a les eleccions catalanes del 2024 va obtenir 2 diputats i un 3,78% dels vots totals, experimentant un gran creixement en contraposició a les municipals del 2023, on només van obtenir el 0,06% i 1.806 vots.