El president Pere Aragones al Parlament

El Parlament tomba els Pressupostos de Pere Aragonès

L'Executiu català havia signat un acord pressupostari amb el PSC i havia intentat negociar amb Junts, els Comuns i la CUP

Dur cop per al Govern. El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimecres el projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat del 2024, que només han rebut el suport d'ERC i PSC-Units i la diputada no adscrita Cristina Casol --67 dels 68 vots necessaris-- i el vot en contra de Junts, Vox, CUP, Comuns, Cs i PP.

La Cambra catalana ha votat les sis esmenes a la totalitat als comptes de Junts, Vox, CUP, Comuns, Cs i PP, que han prosperat, per la qual cosa decauen així els Pressupostos del Govern per al 2024.

L'Executiu català havia signat un acord pressupostari amb el PSC i havia intentat negociar amb Junts, els Comuns i la CUP per demanar els suports suficients.

Aragonès convoca una reunió d'urgència al Govern per retirar la llei d'acompanyament

Pere Aragonès ha convocat aquest dimecres a la tarda un Consell Executiu extraordinari per retirar el projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic del 2024, la llei d'acompanyament, després d'haver rebutjat els Pressupostos.

Al ple de totalitat dels comptes, el president ha demanat fer un recés del ple per poder reunir els membres de l'Executiu català i acordar "formalment" la retirada de la llei d'acompanyament.

Està previst que la reunió del Consell Executiu extraordinari comenci a les 16.30 hores aproximadament, i després el president compareixerà davant els mitjans.