Pere Aragonès

Pere Aragonès anuncia la seva retirada de la primera línia política

"Ajudaré a facilitar una transició cap a un nou president de la Generalitat"

El president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a la reelecció, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dilluns que ha pres la decisió de no recollir l'acta de diputat, i s'allunya de la primera línia política per "responsabilitat amb el país i honestedat".

Tot i prendre aquesta decisió, Aragonès ha assegurat que "facilitarà una transició cap a un nou president de la Generalitat", a més d'ajudar també a fer "una transició a ERC des del meu rol de coordinador nacional per tancar un cicle de mals resultats i obrir un de nou de creixement”.

Aragonès ha afirmat que inicia una nova etapa amb un altre tipus de compromís: "Ho faré des d'un altre lloc, ajudant el país i el partit que vull".

A més, no ha escatimat en elogis cap al seu partit, ja que considera que és un projecte que "sempre ha donat la cara pel país" i que els seus 93 anys d'història ho avalen per continuar endavant, deixant clar que el partit és molt més important que qualsevol nom.

"El futur que està per construir ens deixa en una posició secundària davant del projecte que hem de reforçar", puntualitzava.

Els resultats electorals d'ERC van protagonitzar un dels daltabaixos més grans d'aquestes eleccions, passant de 33 a 20 diputats al Parlament de Catalunya, i superat per PSC (42) i Junts+ (35). És per això que Aragonès ha acceptat que la ciutadania hagi enviat els republicans a l'oposició i ha passat a PSC i Junts la tasca de formar un govern, admetent a més que “han millorat els resultats”.

Repàs de legislatura

En el seu comiat, s'ha mostrat orgullós de la legislatura que ha dut a terme des del passat 21 de maig del 2021: "No ha estat fàcil, però hem establert les bases d'un país millor. Moltes polítiques que hem impulsat seran considerades avantguardistes ".

A més, recordava que la seva legislatura va començar amb "nou presos polítics, persones exiliades i centenars de causes polítiques", però que se'n va de la presidència "sense presos, amb la llei de sedició admesa i amb l'amnistia a punt d'entrar en vigor" , aclamava orgullós.