Mas-Colell va ser conseller d'Economia

La petició de l'exconseller Andreu Mas-Colell per evitar una repetició electoral

Segons la seva opinió, la crisi d'ERC pot induir Junts+ a afavorir noves eleccions

L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, que va formar part del Govern d'Artur Mas, ha instat ERC a recolzar la investidura del candidat socialista a les eleccions catalanes, Salvador Illa, per "fugir" d'una repetició electoral.

"ERC hauria de fugir d´aquesta opció i, per tant, avui espero una presidència d´Illa amb els vots positius d´ERC i Comuns", ha apuntat en un article d´opinió publicat aquest dimarts 21 de maig a La Vanguardia .

Un mes abans de les catalanes, Mas-Colell ja havia volgut elogiar en una conferència al Fòrum Europa el "tarannà" de l'expresident de la Generalitat i candidat d'ERC a la reelecció, Pere Aragonès, i va manifestar que esperava que aquest tingués un paper capital al proper Govern.

Per a l'exconseller, "la crisi d'ERC pot induir Junts a afavorir noves eleccions", i ha afirmat que el més lògic que hauria de passar és una presidència d'Illa amb ERC fora del Govern i, possiblement, els Comuns a dins, en paraules .

Ha defensat que una Generalitat encapçalada per Illa "gaudirà d'entrada de la bona disposició dels sectors econòmics i socials", els quals, segons ell, consideren essencial el progrés econòmic de Catalunya.

En aquest sentit, ha opinat que l'eventual programa electoral dels socialistes, si es compleix d'aquí quatre anys, serà "un important pas endavant" en l'enfortiment de l'economia catalana.

Programa de Govern

Ha sostingut que un eventual programa de govern entre el PSC i ERC "hauria d'incorporar" els acords econòmics dels republicans amb el PSOE per a la investidura del president del Govern, Pedro Sánchez.

Entre els punts que haurien d'aparèixer al text ha situat la condonació de fins a 15.000 milions del deute del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), el traspàs dels fons de coordinació en investigació i el traspàs de Rodalies.

També el nou finançament autonòmic, sobre el qual ha donat suport a la proposta del PSC de desplegar el consorci tributari previst a l'Estatut, el qual creu que "pot construir una autèntica agència tributària, proveïda de totes les facultats decisòries o informatives que corresponen".