El president del Govern, Pedro Sánchez i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant una sessió de control al Govern

La petició internacional que farà Díaz a Sánchez al proper Consell de Ministres

Assegura que és el moment de derogar la 'Ley Mordaza': "Ja no hi ha excuses"

La vicepresidenta segona, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha reclamat aquest diumenge al president del Govern, Pedro Sánchez, que Espanya reconegui l'Estat palestí dimarts al proper Consell de Ministres.

Així s'ha pronunciat en un acte electoral de Comuns al Palau de Congressos de Tarragona, amb la candidata a presidir la Generalitat, Jéssica Albiach; la portaveu al Congrés, Aina Vidal; el cap de llista per Tarragona, Yolanda López, i el diputat del Parlament Joan Carles Gallego.

"No deixem transcórrer un dia més. No hi ha cap causa que justifiqui que el nostre país no reconegui l'Estat de Palestina", ha assegurat Díaz, que reconeix a Sánchez treballs per avançar en aquest reconeixement bilateral i la implicació d'altres països.

També ha demanat que els problemes dels polítics no es converteixin en els problemes de la ciutadania, al·legant que genera desafecció, i ha afegit que “està bé que el president del Govern hagi parat”, en al·lusió als cinc dies de reflexió que es va prendre per pensar sobre la seva continuïtat al càrrec després de la denúncia a la seva dona, Begoña Gómez.

"Governar millor"

Díaz ha insistit que ha d'omplir de contingut aquesta pausa: "Ens han votat per governar millor, no només per parar a la dreta i que Abascal fos vicepresident", i després ha assenyalat que governar també vol dir reduir la jornada laboral sense una reducció salarial.

"Derogarem la 'Ley Mordaza'. Ja anava a l'acord anterior i no vam ser capaços. Ja no hi ha excuses", ha reclamat la dirigent de Sumar, que ha titllat l'oposició de vil i destructiva i ha reiterat que ha arribat el moment de derogar aquesta norma.

Els bous són "maltractament animal"

"L'ànima del Govern d'Espanya, la imaginació, gairebé, si em permeteu, la passió, humilment, l'aportem una mica nosaltres", segons Díaz, que s'ha mostrat sorpresa que es qüestioni la decisió del ministre de Cultura, Ernest Urtasun, de suspendre el Premi Nacional de Tauromàquia.

Ha sostingut que és una decisió que s'havia d'haver pres fa molt de temps: "Els bous, sens dubte, són una forma de maltractament animal", i ha afegit que Espanya és un país una mica més normal després d'aquesta decisió.

Al començament de l'acte, el representant de la Comunitat Palestina a Catalunya Ahmed Ibrahem ha pujat a l'escenari i ha lliurat a la vicepresidenta una bufanda palestina.