La portaveu de la formació d'ultradreta al Congrés

La portaveu de Vox al Congrés reitera la negativa al suport de la formació a Illa

Pepa Rodríguez de Millán considera el líder del PSC "un separatista més"

La portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Pepa Rodríguez de Millán, ha recalcat aquest dimarts 14 de maig la negativa del seu partit a la investidura de Salvador Illa a Catalunya, ja que el considera un altre "separatista", però no ha descartat que sigui el Partit Popular (PP) qui s'abstingui per facilitar les coses al candidat del PSC i evitar un govern de Junts+ a la Generalitat.

El PSC va guanyar les eleccions catalanes de diumenge 12 de maig passat, però els números d'Illa són molt ajustats i ERC, els vots del qual necessita, ja s'ha ubicat a l'oposició. Mentrestant, el candidat de Junts+, l'expresident català Carles Puigdemont, que va quedar en segona posició, ja ha anunciat la intenció de presentar-se a la investidura.

En roda de premsa des del Congrés dels Diputats, Rodríguez de Millán ha ratificat la negativa de Vox a recolzar Illa al·legant que el PSC "és un partit separatista més". "És una pota del separatisme des de fa moltíssim temps", ha aprofundit la portaveu parlamentària.

Requerida pel rol del PP, Rodríguez de Millán ha assegurat que la formació liderada per Santiago Abascal no descarta l'escenari on els populars s'abstinguin, cosa que serviria per facilitar la Presidència de la Generalitat al líder dels socialistes catalans. "Sabem que el PP no es mou per conviccions, sinó per conveniència política", ha continuat, abans de recordar els contactes que el PP va mantenir amb Junts+ amb vista a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Així, ha retret al PP les seves "bandades", encara que, segons ha dit, a Vox no els "sorprenen".

A la línia de Garriga

24 hores abans, el líder de la formació a Catalunya, Ignacio Garriga, va voler deixar clar que el projecte polític de Vox és de llarg termini. "Volem construir una alternativa que som conscients que requerirà molts anys de feina, però no renunciarem a recórrer-los", va dir en una compareixença de premsa.

De la mateixa manera, va fer un atac frontal cap al PSC. "Està al costat permanentment dels delinqüents, sigui de la forma de Junts+ o de la immigració il·legal o dels delinqüents de carrer", ha apuntat.