Daniel Sirera, líder del PP a Barcelona

El PP acusa Sánchez i Aragonès d'empobrir Barcelona

Ho ha fet a través del seu líder a la capital catalana, Daniel Sirera, que també ha culpat l'alcalde Collboni de "creuar-se de braços"

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha acusat els presidents del Govern i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, d'empobrir la ciutat, en no aconseguir els seus pressupostos respectius, i així mateix l'alcalde de la mateixa , Jaume Collboni, de "encreuar-se de braços mentre el seu partit i els seus socis d'ERC maltracten Barcelona".

Sirera ha dit que Sánchez i Aragonès són "irresponsables" amb els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i els de la Generalitat respectivament, en deixar la ciutat sense les inversions que necessita. Ho ha fet mitjançant un comunicat emès aquest dissabte pel PP.

A més, Sirera ha destacat que la renúncia de Sánchez a fer els PGE suposa que Barcelona no rebi "1.624 milions d'euros, cosa que suposava un 42,6% del pressupost", i ha demanat a l'alcalde que no es quedi paralitzat davant del que pugui succeir a les futures eleccions.

Cal recordar que Aragonès ha anticipat les eleccions autonòmiques catalanes al proper 12 de maig, ja que no va aconseguir arribar a un acord amb En Comú Podem al Parlament de Catalunya. Van discrepar al punt del macroprojecte d'oci i casino del Hard Rock. A principis del mes de març, Aragonès havia sostingut que no aturava la construcció del Hard Rock perquè, si ho fes, "el PSC es retirarà i perdrem els pressupostos". Al final, doncs, els ha perdut igualment.

El PP pot afrontar el 12M amb optimisme i novetats

En clau autonòmica, el PP afronta el 12-M amb possibles novetats. Segons va informar El País, els populars van obrir converses amb Ciutadans per explorar una fórmula de col·laboració. Això sí, descarten, segons les mateixes informacions, crear una coalició amb els taronges. Per segona vegada consecutiva, el candidat a la presidència de la Generalitat serà Alejandro Fernández.

El 2021 van obtenir un resultat pèssim, amb només 3 escons, i quedant així relegats com a vuitena i última força parlamentària. Ara, en canvi, les enquestes els somriuen. Segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), aquests tres escons passarien als catorze. I, de la vuitena posició, a la quarta, superant En Comú Podem, Vox i la CUP.