El candidat del PP a les eleccions catalanes del PP, Alejandro Fernández, a la Fira d´Abril de Barcelona

El PP descarta pactar amb Junts: ''No té res a veure amb l'antiga Convergència''

Alejandro Fernández defensa la seva "simpatia" amb les reivindicacions pel Dia del treballador

El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha descartat aquest dimecres un possible pacte postelectoral amb Junts, després d'evitar tancar la porta completament a qualsevol acord durant aquest inici de campanya: "No té res a veure amb l'antiga Convergència ".

"Evidentment que sí", ha respost en preguntar-li si la porta de pacte amb Junts està tancada, durant una roda de premsa a l'ACN.

Fernández va rebutjar dimarts un acord amb ERC a l'assegurar que no compartia ni eix polític ni ideològic amb els republicans i va admetre que podria arribar a seure "a parlar" amb el PSC si trenca tots els acords amb independentistes a Catalunya ia Madrid.

Després de ser interpel·lat sobre les condicions que posaria Junts per ser possible un pacte, Fernández ha dit que ell no es dedica a "posar deures a la resta de formacions polítiques".

Sobre si el PP intenta captar el vot catalanista de l'antiga Convergència, ha contestat que no analitza la societat catalana com un "laboratori" i que ja no hi ha el vot captiu, perquè els electors canvien el vot segons els comicis.

Canyosa

També s'ha referit a les declaracions de dimarts del candidat de Cs, Carlos Carrizosa, que veu Fernández "sotmés" al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, perquè no descarta tancar la porta a ningú: "Carrizosa diu que vol frenar Puigdemont i Sánchez, però només em critica a mi", ha contestat

"És una estratègia en què veig mancances. No l'acabo de veure gaire clara. Jo crec que no és el millor camí", ha afegit.

Per a ell, en aquestes eleccions catalanes "tots són 'Guatepeor', perquè van junts", ha dit en contraposició a les seves declaracions sobre el vot del PP per investir l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), en què assegurava que hi havia un escenari de 'Guatemala o Guatepeor'.

"Una de les diferències respecte a l'escenari de les polítiques de les eleccions municipals és que han estat abans de les generals, abans de l'amnistia i abans de l'aliança de Sánchez. L'escenari ara és molt diferent", ha afegit.

A més, ha celebrat la incorporació de l'exsecretari general de Cs Adrián Vázquez a la llista dels populars a les eleccions europees i ha reivindicat el PP com "la casa gran de la centredreta constitucionalista".

Fernández creu que el procés de reagrupació de l'espai constitucionalista al voltant del PP "encara està per culminar", però que ja es podrà veure d'una manera molt rotunda a les eleccions catalanes.

1 de maig

Sobre les reivindicacions per Dia del Treballador l'1 de maig, ha dit que sempre han tingut la seva “simpatia”.

Per ell, les reivindicacions de reformes laborals s'han de dur a terme "en cooperació amb el món empresarial".