El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, a la platja de Sitges (Barcelona)

El PP exigeix ''mesures urgents'' al Govern i Generalitat per protegir el litoral

Els populars presentaran aquest dimarts al Parlament una petició de compareixença del conseller d'Acció Climàtica i la consellera de Territori

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, ha exigit aquest dilluns al Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya "mesures urgents" per garantir la protecció permanent del litoral català davant dels temporals.

Ha anunciat que el PP presentarà aquest dimarts al Parlament de Catalunya una petició de compareixença del conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, i la consellera de Territori, Ester Capella, perquè "exposin les mesures que pensen aportar", en declaracions a els mitjans a la platja de Sitges (Barcelona), recull un comunicat.

Paral·lelament, Rogríguez ha informat que presentaran al Congrés les preguntes i propostes necessàries perquè el Ministeri de Transició Ecològica "adopti les mesures oportunes per garantir que les platges queden arrecerades davant dels temporals".

"Des de fa temps estem veient la 'no actuació' del govern davant de la desaparició del nostre litoral", ha afegit.

Girona i Badalona

Per part seva, el candidat del PP per Girona a les eleccions catalanes, Jaume Veray, ha reclamat a l'Executiu central l'execució d'espigons submarins de Calonge (Girona) que "haguessin evitat aquest desastre", en referència als efectes del temporal de la borrasca 'Nelson'.

També ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “no aprofiti la situació per donar les culpes a Madrid i es coordini amb les administracions per solucionar el problema”.

Així mateix, l'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, ha explicat mitjançant una publicació a X que sol·licitarà formalment aquest dimarts que es convoqui una reunió per part del Ministeri de Transició Ecològica i l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb els ajuntaments afectats .