El PP veta la Llei d'Amnistia al Senat

D'aquesta manera, es tornarà al Congrés per ser aprovada definitivament

La portaveu del PP al Senat, Alicia García, ha confirmat aquest dimarts que la seva formació ha registrat un veto --esmena a la totalitat-- a la proposició de llei d'amnistia que va pactar el PSOE amb les formacions independentistes, i per això aquesta norma haurà de tornar al Congrés per ser aprovada definitivament.

Els d'Alberto Núñez Feijóo han materialitzat d'aquesta manera el seu rebuig a la Llei d'Amnistia i faran servir la majoria absoluta al Senat per aprovar aquest veto, que obligarà a tornar aquesta norma al Congrés perquè previsiblement s'aixequi aquest veto i s'aprovi de manera definitiva.

I és que aquest dimarts acaba el termini perquè els grups parlamentaris presentessin esmenes o vetos a aquesta proposició de llei d'amnistia que s'està tramitant actualment al Senat.

En aquest context, el PP i Vox han estat les dues formacions que han registrat el veto a aquest text.

Com a data límit fins al 16 de maig

El text de la Llei d'Amnistia va ser aprovat el 14 de març pel Congrés dels Diputats i va arribar al Senat l'endemà amb el tràmit d'urgència.

Tot i això, la reforma del Reglament impulsada pel PP va donar potestat a la Mesa de la Cambra Alta per eliminar la via d'urgència d'aquesta norma, com finalment va fer, i la norma està passant pel Senat com un text ordinari.

És a dir, el Senat té com a data límit per tramitar aquesta proposició de llei d'amnistia fins al 16 de maig, just després de les eleccions a Catalunya que se celebraran el diumenge 12 de maig.

La majoria absoluta del PP aprovarà el veto d'aquesta norma a la Cambra Alta, per la qual cosa després d'aquest termini, haurà de tornar al Congrés dels Diputats perquè s'aixequi aquest veto, i s'estimarà l'aprovació definitiva a finals de maig.