Armengol, en una sessió al Congrés

El PP vol la ''dimissió immediata'' de la presidenta del Congrés dels Diputats

Els de Núñez Feijóo asseguren que Francina Armengol és col·laboradora d'"una presumpta estafa" amb màscares a les Balears

El PP ha exigit la dimissió immediata de la presidenta del Congrés, Francina Armengol. La petició arriba després que la investigació en l'anomenat cas Koldo apunti, segons la formació, que el Govern autonòmic de les Balears que ella va presidir "va ser coneixedor i col·laborador actiu d'una presumpta estafa".

Segons el PP, Armengol "va acceptar i va pagar material sanitari defectuós, tot i saber que no protegia de la Covid i que posava en risc la vida dels que el feien servir". És més, ha dit que ho va abonar amb fons europeus "malgrat estar prohibit" i "ho va emmagatzemar tot i que era inservible".

"I el dia que abandonava la Presidència de Balears va demanar la devolució dels diners per intentar protegir-se políticament", han denunciat fonts populars, després que aquests dies s'hagi conegut que la Fiscalia Anticorrupció va enviar a la Fiscalia Europea contractes del 'cas Koldo' amb les Balears i les Canàries pagats amb fons europeus.

"Situació insostenible"

El PP considera que "la senyora", com apareix citada en la investigació per part dels actius de la trama, ho va fer havent pogut trencar la Llei de contractes segons la Guàrdia Civil, i en aquest moment la seva actuació està sent investigada per la Fiscalia europea".

Els d'Alberto Nuñez Feijóo considera que la situació de la presidenta del Congrés és absolutament insostenible". "La tercera autoritat de l'Estat no pot estar sota sospita i s'ha d'anar per preservar el decòrum de la institució que presideix", afegeixen.

Per tot això, el PP reclama la seva dimissió immediata perquè no pot representar el poble balear qui ha generat "un perjudici econòmic sabent" els ciutadans de la seva CCAA. "Ha de dimitir com a diputada per un trencament per a les arques públiques i una estafa, segons paraules del seu company José Luis Ábalos", afegeixen les mateixes fonts.

El PP s'ha referit així a les paraules d'Ábalos, que aquest dijous en una entrevista va establir diferències entre els contractes de màscares signats des del departament i els del govern autonòmic de les Balears durant l'etapa d'Armengol. Segons la seva opinió, el que va passar en aquesta comunitat va ser "estafa" per part de l'empresa i va comportar un "fallit de les arques públiques".