Canyosa, atenent la premsa

Les propostes econòmiques de Cs per a la pròxima legislatura

Carlos Carrizosa assegura que actualment Catalunya viu un infern fiscal

El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha advocat per eliminar els 15 impostos propis catalans i ampliar l'Aeroport de Barcelona-El Prat per assumir més vols.

"Necessitem noves rutes i més freqüència de vols, i no ho podrem fer amb aquesta resistència que tenen els governs d'ERC, Comuns Sumar i els que els donen suport", ha dit aquest dilluns 6 de maig en una conferència a Nueva Economía Fórum.

Ha apostat per invertir en infraestructures hidràuliques, elèctriques, ferroviàries i viàries com la B-40, i ha considerat que el projecte del Hard Rock va ser "una barroera excusa per no aprovar aquests Pressupostos i convocar eleccions".

"Infern fiscal"

Segons Carrizosa, la primera mesura econòmica que cal prendre a Catalunya és acabar amb el Procés , ja que ha portat "moltíssims problemes i una decadència evident a l'economia ia la societat catalana".

A parer seu, actualment existeix un "infern fiscal" que s'ha de revertir perquè les empreses que van canviar la seva seu fiscal el 2017 tornin a Catalunya.

Per aconseguir-ho, Cs proposa eliminar progressivament els 15 impostos propis catalans que existeixen i rebaixar l'IRPF: "Som els que més impostos tenim, la majoria absolutament ineficients".

Com defineix la resta de forces?

Preguntat per les línies vermelles de Cs per formar Govern, Carrizosa ha assegurat que no donaran suport "a cap Govern separatista o recolzat pel separatisme".

De la mateixa manera, ha definit Vox i Aliança Catalana com a partits d'ultradreta, i ha valorat que han crescut en vots per culpa de l'independentisme i "davant la poca habilitat" de la resta de forces polítiques per donar solucions.

Ha apostat per parlar d'immigració i d'expulsar els immigrants multireincidents sense complexos davant del "bonisme de l'esquerra".

Les enquestes els deixen fora

Cs, que va obtenir la victòria a les eleccions al Parlament del 2017, ja va perdre força suports el 2019 i, de fet, els sondejos deixen el partit taronja fora de l'hemicicle.

Els liberals sortirien del ple després de rebre al voltant de l'1,5% dels vots, segons la majoria de sondejos publicats fins aquest dilluns 6 de maig.