Ada Colau i Jaume Collboni en un fotomuntatge amb un edifici al fons

El PSC acusa a Colau de deixar una situació dramàtica en política de vivenda

La regidora de BComú Carolina Recio ha retret al govern canvis en els criteris de les polítiques socials als desnonaments

La segona tinenta d'alcalde de Drets Socials, Maria Eugènia Gay, ha acusat BComú de deixar una situació "dramàtica" a les polítiques d'habitatge. Ho ha fet en una compareixença a la Comissió de Drets Socials d'aquest dimarts.

"És d'absoluta perplexitat que es digui que el govern anterior va posar les polítiques d'habitatge al centre, perquè la situació que han deixat és alarmant, dramàtica i un autèntic fracàs", ha assenyalat Gay en referència al govern d'Ada Colau, al que també governava el PSC.

Gay ha criticat que els comuns han deixat "en absolut col·lapse l'emergència habitacional" i els ha recordat que l'habitatge es defensa prenent mesures que avaluïn l'impacte de les polítiques en aquesta matèria.

La regidora de BComú Carolina Recio ha retret al govern canvis en els criteris de les polítiques socials als desnonaments: "En casos de perill de desnonament ja no s'estan signant compromisos de pagament de lloguer si l'inquilí vulnerable no pot pagar".

Recio ha fet referència al desnonament d'una dona de 78 anys l'1 de febrer passat al barri del Raval, que devia 88,80 euros a la propietat del pis ia qui volien pujar el lloguer a 1.000 euros al mes.

Davant d'aquest escenari, Gay ha reiterat que "els criteris són exactament els mateixos que s'han adoptat, no només en els darrers mesos, sinó dels últims anys".

Junts critica el desnonament d'una dona de 78 anys

La regidora de Junts Neus Munté també ha criticat el desnonament de la dona de 78 anys, mentre que la regidora d'ERC Eva Baró ha assenyalat que “el govern de Barcelona ha de poder fer front a aquests casos, i establir criteris i procediments clars” .

D'altra banda, el regidor del PP Víctor Martí, ha afirmat que "és moment de reavaluar les polítiques de vivenda existents" i el portaveu de Vox, Liberto Senderos, ha demanat a l'Ajuntament que reforci els serveis socials amb mitjans econòmics i humans.