Alfredo Pérez Rubalcaba, en un acte al Ministeri de l'Interior

El PSOE recorda la figura de Rubalcaba en el cinquè aniversari de la seva mort

Pedro Sánchez ha destacat que “el seu llegat segueix molt present”

"Avui es compleixen cinc anys sense Alfredo Pérez Rubalcaba. El seu llegat segueix molt present i el seu record ens acompanyarà sempre. No només a la família socialista, també a tots els demòcrates".

Amb aquest missatge a X ret homenatge el president del Govern, Pedro Sánchez, a la figura de qui fos secretari general del PSOE.

Químic de formació, Rubalcaba va exercir de vicepresident del Govern durant el segon govern de José Luis Rodríguez Zapatero a més de titular de diverses carteres ministerials durant els governs de Felipe González i també amb Zapatero.

Després de la seva llarga carrera política, el 25 de maig del 2014, després dels mals resultats aconseguits pel PSOE a les eleccions europees, va anunciar que abandonaria el càrrec de secretari general. No obstant això, aquesta decisió es va ajuntar amb una altra transcendental, l'abdicació del rei Joan Carles I, cosa que va forçar que retardés la seva dimissió per aconseguir que el Partit Socialista aprovés la Llei orgànica d'abdicació. La llei va ser aprovada i el sobirà va abdicar el 19 de juny.

Un cop aconseguit el seu últim gran objectiu polític, el 26 de juny va anunciar que al setembre renunciaria a la seva acta de diputat al Congrés dels Diputats. El 13 de juliol d'aquell mateix any es va triar el seu successor a la secretaria general del partit mitjançant primàries, Sánchez, fent-se efectiu el relleu el 26 de juliol.

Va morir el 10 de maig del 2019 a l'Hospital Porta de Ferro de Madrid a conseqüència d'un ictus i l'endemà, el Congrés dels Diputats va acollir la capella ardent per la qual van passar milers de ciutadans i representants de les institucions i els partits polítics .

Les xarxes s'omplen de missatges de record

El de Sánchez és un dels nombrosíssims missatges que reconeixen la figura i trajectòria del polític càntabre.

També el partit, al seu perfil de X, figures com el ministre Ángel Víctor Torres, el president manxec Emiliano García-Page i el seu homòleg a Aragó, Javier Lambán, entre d'altres, han recordat el seu llegat.

Altres missatges, però, tenen un to més crític amb el PSOE actual, dient que al polític càntabre no li agradaria l'actual línia de la formació socialista.