L'expresident de la Generalitat de Catalunya i candidat de Junts a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, intervé durant un acte de campanya

Puigdemont creu que Carnero ha mostrat quina seria 'la cara' d'Illa si és president

"Fa sis anys i mig que m'entreno per tot això. Tinc la pell molt dura"

El candidat de Junts+ a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, ha considerat que les paraules del president d'UGT de Catalunya, Matías Carnero, han mostrat quina seria "la cara" del cap de llista del PSC, Salvador Illa, si presideix la Generalitat.

En un acte a Argelès-sur-mer (França) aquest divendres, ha titllat de lamentable i desagradable el que ha dit Carnero i ha considerat que amb aquestes declaracions el PSC "avui s'ha passat de la ratlla".

Puigdemont ha acusat el PSC de cinisme i hipocresia per fer el mateix que, segons ell, el PSC critica: "Diu que és moment de regeneració democràtica i que hi ha 'lawfare' a Espanya. Doncs què han fet avui? Exactament el mateix. Han utilitzat la policia patriòtica, jutges i la premsa per pringar-me”.

Davant d'això, el candidat ha defensat que no entrarà "al fang" i ha elogiat la mobilització dels seguidors de Junts+, que defineix de moviment d'il·lusió, esperança i orgull.

"Porto sis anys i mig en una pista americana entrenant-me per a tot això. Tinc la pell molt dura i saben que no em doblegaran. S'han inventat de tot, m'han pringat amb tot i han intentat atacar la meva família. I malgrat això, no ho han aconseguit”, ha reiterat.

En aquesta línia, ha volgut dirigir-se a l'eurodiputat de Junts i exconseller, Toni Comín: "No ens hem passat sis anys i mig per acabar entrant al fang típic al qual ens volen arrossegar. Ens hem estat sacrificant perquè quan hi hagués una finestra de oportunitat estiguéssim en condicions d'aprofitar-la".

Puigdemont ha considerat que en aquesta primera meitat de la campanya electoral “ha quedat clar que això és cosa de dos”, en referència al PSC ia Junts+.

"O hi ha una Catalunya d'Illa i del PSOE, la Catalunya que insulta i que serveix, quan li convé, les clavegueres de l'Estat per enfonsar els seus rivals; o la Catalunya que diu 'no' quan toca dir 'no' i que quan va a Madrid no practicarà el 'senyorisme', ha assenyalat.

Pel cap de llista de Junts+, el PSOE "té Madrid com a interès primordial, té com a prioritat governar Espanya al preu que sigui i és capaç de pactar amb el PP" i ha acusat Illa de tenir com a prioritat el partit i no Catalunya .

A més, Puigdemont s'ha erigit per governar Catalunya davant d'"un president que ja ve rendit de casa, amb el 'sí senyor' quan va a la Moncloa i que s'emportarà el que li donin", en canvi assegura que ell en el passat ha demostrat actitud per gestionar crisis, com l'atemptat de Barcelona del 17 d'agost del 2017.

"Algú a qui després de sis anys i mig l'han intentat perseguir per tot Europa, que l'han enfangat, que han posat 'Pegasus' a tota la seva família i que l'han denigrat fins avui però que no s'ha rendit i no es rendirà mai", ha conclòs.

El número 5 per Barcelona, Albert Batet, ha manifestat el seu suport a Puigdemont després de les paraules aquest divendres de Carnero, que titlla d'infames i d'un fet sense precedents, i assegura que “aquest és el PSC de veritat i el Salvador Illa de veritat " ja que, al seu parer, han dit el que pensen.