Carles Puigdemont i un símbol d'eleccions

Puigdemont defineix la ruta per als mítings: aquesta és la ciutat escollida amb sorpresa

Aquesta peculiar decisió respon a la intenció de Puigdemont que la seva campanya sigui directa i sense intermediaris

Carles Puigdemont, el candidat de Junts+ Puigdemont per Catalunya per a les properes eleccions, té una estratègia de campanya ben definida: tots els actes i mítings es duran a terme a Argelès-sur-Mer, França, excepte l'últim, programat pel divendres 10 de maig, que es farà a Barcelona amb la intervenció del candidat de forma telemàtica.

Aquesta decisió peculiar respon a la intenció de Puigdemont que la seva campanya sigui directa i sense intermediaris.

"Serà l'última pantalla", assenyalen fonts del partit, emfatitzant la voluntat del candidat de prescindir de qualsevol tipus de pantalla en contacte amb els ciutadans. Fins i tot la nit electoral es viurà des d'aquesta localitat francesa.

La campanya inclourà actes sectorials als matins i mítings a partir de les 19 hores, amb una flota de cinc o sis autocars mobilitzant militants i simpatitzants de Puigdemont.

A partir de dijous al migdia, el partit obrirà inscripcions a la seva pàgina web perquè qualsevol persona interessada pugui assistir als mítings.

Segons fonts del partit, s'ha detectat un gran interès a veure els "últims mítings de Puigdemont a l'exili".

Conscients de l'impacte ambiental d'aquesta mobilització, la candidatura té previst fer una donació voluntària per compensar la petjada de carboni generada i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Míting d'inici i central

Al míting d'inici de campanya, el 25 de març, està previst que es connectin telemàticament els que siguin a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i els dies següents es desplaçaran fins a Argelès els militants de les diverses zones de Catalunya.

El míting central se celebrarà el dissabte 4 de març, encara que es farà en un altre lloc a l'aire lliure, i l'endemà està previst un impacte informatiu encara que no serà en forma de míting.

Plans futurs

La intenció de Carles Puigdemont és convertir-se en president de la Generalitat a les properes eleccions del 12 de maig, però per això s'ha de ramitar la llei d'amnistia i que així pugui tornar a Catalunya sense ser detingut.

En cas de perdre les eleccions, el candidat de Junts+ Puigdemont ja ha alertat que no romandrà a l'oposició i que abandonarà la política.