Carles Puigdemont

Puigdemont titlla d'anomalia la justícia espanyola

Ha asseverat que "ni un sol" jutge espanyol dels que s'han pronunciat sobre la llei d'amnistia té la possibilitat d'intervenir en causes relacionades

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha criticat aquest dissabte que "el que passa a l'Estat espanyol amb els jutges és una anomalia a l'Europa democràtica" i ha expressat que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrients, hauria de ser apartat.

"En una democràcia europea hauria estat apartat des del primer dia que va obrir la boca", ha assegurat Puigdemont sobre Barrientos, en una publicació a X recollida per Europa Press.

Puigdemont ha asseverat que "ni un sol" jutge espanyol dels que s'han pronunciat sobre la llei d'amnistia té la possibilitat d'intervenir en causes relacionades.

A més, ha advertit que quan aquests jutges expressen la seva opinió "han de ser conscients que això els impedeix administrar justícia" a les mateixes causes.

L'expresident català s'ha pronunciat així després que el líder d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové, hagi presentat un incident de recusació contra el magistrat per les declaracions sobre l'aplicació de la llei d'amnistia, en què la titllava d'element de "discòrdia".

Barrientos és un dels tres magistrats que jutjarà Jové a partir del 10 d'abril per presumpta desobediència als preparatius de l'1-O.