Una pancarta amb la foto de l?expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

Puigdemont és reelegit per presidir el Consell de la República

L'expresident presidirà aquesta entitat en obtenir 92,4% a favor

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha estat reelegit per presidir el Consell de la República (CdRep) en obtenir 8.263 vots, el 92,4% dels emesos, mentre que la participació ha estat del 9,94%.

Segons dades provisionals de l'entitat publicades aquest dilluns, la segona posició ha estat per a l'advocat i regidor de Canet de Mar (Barcelona) Jordi Castellà, que ha aconseguit el 5,5% dels sufragis (493), i en tercera posició ha quedat el periodista de Palma Lluís Felipe, amb el 0,8% (66).

El CdRep ha explicat que els resultats són provisionals fins al dissabte 24 de febrer, en espera que la Sindicatura Electoral resolgui incidències o reclamacions que els candidats poden presentar entre el 21 i 22, i ha descartat "qualsevol" alteració del recompte per la tecnologia utilitzada.

Les bases de l'entitat han reelegit l'expresident de la Generalitat, que tindrà la potestat de formar el seu "nou govern" i posar fi a l'actual etapa en funcions de l'equip actual.

Unitat a l'independentisme

En un vídeo enviat durant la campanya electoral, Puigdemont va defensar reforçar elements troncals per a l'èxit del procés independentista, entre els quals va enumerar la unitat, tot i considerar que no pot ser un pretext per no avançar.

Ha advocat perquè el CdRep sigui un espai de coordinació del moviment independentista, continuar treballant "per la internacionalització de la causa catalana" i promoure la complicitat entre regions amb llengua i cultura compartides.