L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al míting final de campanya de les eleccions europees celebrat a Colliure (França)

Puigdemont al tancament de campanya: ''Ha de ser l'últim acte electoral a l'exili''

L'expresident de la Generalitat clama contra l'abstenció i demana votar "per una Catalunya lliure"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest divendres que el míting que ha protagonitzat en el tancament de la campanya de les eleccions europees a Collioure (França) "ha de ser el darrer acte electoral a l'exili" una vegada aprovada la Llei d'Amnistia .

"Efectivament ha de ser l'últim acte electoral a l'exili. Però amb aquesta gent de Madrid no se sap mai. Perquè de vegades dius que és l'últim acte i treuen unes eleccions, fan coses rares i se'n van cinc dies a reflexionar", ha recalcat. a l'acte de campanya, per la qual cosa ha demanat prudència davant del que pugui passar.

Amb el cap de llista de Junts als comicis, Toni Comín, ha defensat que la seva candidatura és la "millor veu" que poden tenir els catalans a Europa perquè, segons la seva opinió, és directa i no s'han de presentar sota el paraigua d'una llista amb altres formacions, en al·lusió implícita a ERC.

"És una veu que quan parla, Europa escolta perquè la reconeix. Sap perfectament que és una veu catalana. ¿SaNadó aquests del 'tast' què? Això ja no passa", ha assegurat, i ha cridat a permetre que Comín segueixi fent el feina que han de fer a les institucions europees.

Segons Puigdemont, a Europa cal actuar "com a representants d´un país en procés d´independència" i ha deixat clar que no abandonaran la seva lluita.

"El vot és una inversió. Si això fos una junta d'accionistes, avui podríem repartir dividends. Us demanem que renoveu aquest acord, aquest compromís, perquè els interessos en qüestió de beneficis polítics són molt tangibles", ha sostingut.

Després de defensar que la democràcia no és un regal, ha clamat contra l'abstenció i, després de recordar els joves que van morir al desembarcament de Normandia fa 80 anys, ha assenyalat: "Ni que sigui en memòria d'aquells joves que no es van abstenir , que sabien que moririen, facin el favor d'anar a votar i votar per una Catalunya lliure".