Autoritats com David Cameron i José Manuel Albares

Reunió clau a Brussel·les per avançar en la negociació sobre Gibraltar

Albares, Cameron i Picardo estaran presents a la capital belga

Els negociadors de la Unió Europea i el Regne Unit per definir la relació de Gibraltar amb els Vint-i-set es veuen aquest dijous 16 de maig a Brussel·les per continuar les discussions al més alt nivell polític, en una trobada a què acudiran el vicepresident de la Comissió Europea encarregat de l'assumpte, Maros Sefcovic, i el ministre d'Exteriors (i exprimer ministre) britànic, David Cameron. També estaran a la trobada el Ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació i número 1 de la diplomàcia espanyola, José Manuel Albares, i el ministre principal de Gibraltar, Fabián Picardo.

La voluntat d'aquesta trobada és la de "continuar les discussions", han informat a Europa Press fonts comunitàries, en "el mateix format" que va tenir lloc el 12 d'abril passat, quan Sefcovic, Cameron, Albares i Picardo es van donar cita a la capital comunitària per desencallar les negociacions, després de dos anys i mig de converses i 18 rondes negociadores sense avenços definitius.

Fonts diplomàtiques han confirmat alhora el viatge d'Albares i ha apuntat que l'objectiu d'aquesta segona reunió és el d'"avançar en les línies mestres" d'un acord que pretén portar "prosperitat, confiança, seguretat jurídica i estabilitat als ciutadans de tot el Camp de Gibraltar".

Al comunicat conjunt que han emès Sefcovic i Cameron després de la reunió que es va mantenir durant el mes d'abril passat, tots dos van apuntar avenços "significatius" en les converses i l'acord sobre les línies mestres, que inclouen disposicions "sobre l'aeroport, béns i mobilitat".

La cita es produeix en paral·lel a la tercera reunió entre Londres i Brussel·les per fer balanç de l'aplicació de l'acord marc que regula les relacions bilaterals des que es va consumar el divorci del Regne Unit i els 27, constatar l'estreta relació que mantenen entre totes dues parts i abordar altres qüestions com el suport a Ucraïna, ha precisat el Govern britànic en un comunicat.

Pel que fa a Gibraltar, el ministre principal del qual va viatjar a Londres dimarts passat 14 per preparar la trobada, el Govern britànic apunta que serà qüestió de "discutir sobre els avenços", sense més detalls.