Diana Riba - Immigració

Riba lamenta que s'hagi assumit el ''discurs de la por'' de l'extrema dreta

Ha criticat que amb aquest pacte es regularitzin les devolucions en calent

La candidata d'ERC a les eleccions europees, Diana Riba, ha alertat que els partits polítics estiguin assumint “la cultura de la por de l'extrema dreta” en àmbits com la immigració.

Ho ha dit en preguntar-li en una entrevista pel Pacte de Migració i Asil, aprovat al Parlament Europeu a l'abril amb l'objectiu de procurar un control més gran de les fronteres exteriors de la UE, i el qual va comptar amb el beneplàcit de PP, PSOE i Junts.

Ha criticat que amb aquest pacte es regularitzin les devolucions en calent i es posin preu a les persones que els països no volen acollir: "Els estats membres que no vulguin acollir una persona podran pagar 20.000 euros", ha indicat Riba, que ha avisat que el vot d'aquests partits és la gran victòria de l'extrema dreta.

Al debat de les eleccions europees organitzat per RTVE, Riba també va disparar en la mateixa línia quan es va parlar del tema de la migració. "La gran victòria de l´extrema dreta és que la resta de partits us han comprat el relat", lamentava.

A més, també ha advocat per separar el concepte de "persona il·legal" de "situació il·legal", ja que són dues coses diferents i s'acaba fent al·lusió sempre al mateix concepte. "Les persones de les que esteu parlant amb aquesta deshumanització són els nostres veïns, els nostres companys de feina... s'estan sentint molt ofesos. Ja està bé de fer un "ells" i un "nosaltres"", reclamava.

Català a la UE

Respecte a l'oficialitat del català a la UE, l'eurodiputada ha instat el PSOE i Sumar a començar a avançar en aquest tema: "És el moment que l'Estat espanyol, amb Sumar i el PSOE, es posin a negociar i es posin al davant de les seves propostes”.

En aquest sentit, ha proposat el president del Govern, Pedro Sánchez, a aprofitar la constitució de la Comissió Europea per aconseguir suports per a l'oficialitat del català, gallec i èuscar: "Aquí hi ha negociacions a dretà i sinistre per ocupar càrrecs, per ocupar espais i per tenir poder. Per tant, que el senyor Sánchez ho utilitzi”.