La candidata socialista europea Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Ribera crida els espanyols a les urnes per evitar 'més conflicte i menys drets'

La candidata del PSOE ho ha manifestat en un acte de campanya celebrat avui diumenge a Las Palmas de Gran Canària

La candidata del PSOE a les eleccions europees i vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha fet una crida a acudir massivament a les urnes el proper 9 de juny per evitar que hi hagi una correlació de forces al Parlament Europeu que “ens porti a menys Europa, a més irrellevància, a més conflicte, a menys convivència, a menys drets, a menys persones, a més negoci i més cinisme”.

Així ho ha manifestat en un acte de campanya celebrat avui diumenge a Las Palmas de Gran Canària, en què també ha intervingut el secretari general del PSOE Canàries i ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, el també candidat Juan Fernando López Aguilar i l'alcaldessa i exministra Carolina Darias.

Teresa Ribera va advertir que el 9 de juny cal deixar clar, en dipositar la papereta, si es volen defensar "els drets, les llibertats, la convivència, la democràcia, el progrés i el futur", tal com propugna el PSOE, o, si, al contrari, es vol apostar per "la llibertat de l'insult, de l'agressió, per la normalització de la ultradreta i la fallida de l'espai públic" que defensen la dreta i la ultradreta.

La mateixa dreta, ha afegit Ribera, "que diu defensar la Constitució i que pretén donar lliçons a tots de convivència i de respecte als jutges i que fa 2.000 dies que se salta la Constitució i no renova el Consell General del Poder Judicial sense pudor" ; que "s'inventa que necessitem que la Comissió Europea intervingui entre el Govern d'Espanya i la Comissió Europea i pren els cabells als comissaris europeus i els deixa tirats".

La ministra va afirmar que Alberto Núñez Feijóo, "el que va venir de moderat", és el president del Partit Popular "més mimetitzat amb la ultradreta" i el va acusar d'estar pensant sempre en "com fastiguejar, de què em puc queixar, a veure com poden sortir pitjor les coses”. "¿Aquests pensen que poden ajudar a construir una millor Europa?", s'ha preguntat.

Teresa Ribera va voler deixar clar que els que sempre "surten guanyant a l'enrenou mai beneficien la gent". Per això va fer una crida a votar el 9 de juny que ve, mostrant-se convençuda que tenen "la força, les ganes, el compromís i els principis que ajuden a enfrontar els desafiaments amb honestedat i humilitat, però amb convicció".

Així doncs, la candidata socialista va advocar per "seguir lluitant" per aconseguir un futur a Europa "amb més drets, més llibertats, més democràcia, més oportunitats, més i millor convivència per a tothom; una Europa diversa que hem de preservar i cuidar perquè ens importa a tots”.