Zapatero, contundent amb el PP: En unes setmanes proposaran beatificar Puigdemont

Assegura que el president Pedro Sánchez "tenia raó" amb la concòrdia i la convivència de Catalunya

L'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha carregat aquest diumenge contra la "hipocresia" del PP. Ha assegurat que "d'aquí a unes setmanes proposaran la beatificació de Puigdemont".

Zapatero ha llançat aquest missatge en un míting a la ciutat de Ferrol. L'expresident ha visitat Galícia per donar suport al candidat socialista a la Presidència de la Xunta, José Ramón Gómez Besteiro.

El líder socialista s'ha fet ressò de les informacions que afirmaven que Alberto Núñez Feijóo estaria obert a indultar Puigdemont.

En aquest sentit, Zapatero ha assegurat sentir-se "reconfortat" aquest diumenge en considerar que es demostra que Pedro Sánchez "tenia raó amb la concòrdia a Catalunya".

"Avui és un dia important per a la democràcia", ha sostingut Zapatero. Explica que està convençut que "les coses que s'han conegut suposen la fi d'una infàmia protagonitzada per la dreta i el PP de Feijóo".

"Resulta que tot era una gran hipocresia, una gran mentida", ha exclamat. Zapatero celebra que ara el PP asseguri que "és bo donar-li un indult" a Puigdemont i que "van estar negociant l'amnistia".

"Ara diuen que com que no era legal, que no es van decidir. No, no, no, el problema no era que no era legal. És que no podies aprovar-la perquè Vox no t'hauria votat això mai", ha afirmat per incidir que "no va ser perquè no volia, sinó perquè no podia".

Sobre les amenaces de Puigdemont de revelar les seves converses amb el PP, Zapatero afirma que "tot se sabrà",

"Ara resulta que en pocs Puigdemont ha deixat de ser un terrorista, cal donar-li un indult per a la reconciliació i que l'amnistia era negociable. I d'aquí a unes setmanes proposaran la beatificació de Puigdemont", ha dit l'expresident del Govern.

Zapatero ha retret a la dreta que porti "dècades dramatitzant" i assegurant que "Espanya es trenca". Per a l'expresident, cada vegada "Espanya està millor" amb el govern de Pedro Sánchez. Així, ha advertit que "fer de la hipocresia l´únic senyal d´identitat política condueix a les derrotes".

"I això és el que passa al PP", ha subratllat per recordar també la postura del PP a la fi d'ETA. "Quan jo dialogava amb ETA per arribar a la fi d'ETA, traïa, ens lliuràvem a ETA", ha censurat. Alhora, ha assenyalat que aquestes crítiques van venir dels "metejos que havien negociat amb ETA i que els havia anomenat Moviment d'Alliberament Nacional Basc". "¡Quina hipocresia!", ha exclamat per preguntar-se "si la propera manifestació la convocarà Feijóo contra Feijóo i el PP contra el PP".

Dit això, Zapatero ha posat en valor que, davant de tot això, el president del Govern i líder del PSOE hagi estat "valent i decidit".

"Teníem raó i té raó pel bé d'Espanya, la convivència i la recuperació de la concòrdia a Catalunya", ha sostingut.