Pedro Sánchez, durant una intervenció pública

Sánchez, contundent: ''El triomf d'Illa tanca una dècada de divisió i ressentiment''

El cap de l'Executiu considera que els catalans han votat per "obrir un temps nou"

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous 16 de maig que el resultat de les eleccions autonòmiques a Catalunya del passat diumenge 12, en què el Partit dels Socialistes (PSC) va aconseguir una àmplia victòria posen fi a una dècada “de divisió i ressentiment" a la societat catalana ia més ha reivindicat la seva política cap a aquesta comunitat en assenyalar que tenien "raó" els qui, com ell, van apostar pel "retrobament i la convivència", segons ha indicat.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció a la IV edició del fòrum Fons Europeus , en què han estat les seves primeres declaracions públiques després dels comicis del 12 de maig.

"La victòria del Partit dels Socialistes Catalans i en particular de Salvador Illa, en vots i en escons, per primera vegada a la història, crec que tanca una dècada de divisió i de ressentiment a la societat catalana i obrirà sens dubte alguna un temps nou d'entesa i de convivència, de col·laboració i de prosperitat”, ha sostingut.

El cap de l'Executiu també considera que els catalans han votat per obrir un temps nou que al seu parer "també serà beneficiós per a la resta d'Espanya", ia més ha tret pit de les polítiques que ha aplicat cap a Catalunya, en referència a els indults i la Llei d'Amnistia, mesures que veu avalades pel resultat de les urnes.

En aquest sentit, Sánchez s'ha queixat que han fet aquest camí sols, amb una oposició "destructiva" i "furibunda" en contra. "Però permeteu-me que els digui que teníem raó els que hem defensat des del principi que la superació de conflictes passats es fa apostant pel perdó i per la generositat, per la convivència i pel retrobament entre catalans i entre catalans i la resta de compatriotes espanyols ", ha assenyalat.

Illa: "Seria un error recolzar una investidura de Puigdemont"

Per la seva banda, Illa, en una entrevista concedida a la Cadena SER , ha descartat la possibilitat de donar suport a una hipotètica investidura del líder de Junts+, Carles Puigdemont, com a president de la Generalitat, ja que considera que seria un "error" i aniria " en contra" de la voluntat de la ciutadania.

"Els catalans han deixat clara la voluntat d'obrir un temps nou i em sembla que sempre és un error anar en contra de la voluntat dels ciutadans", ha conclòs.