El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, la candidata del PSOE a les eleccions europees i vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i el líder del PSC i candidat del partit a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa

Sánchez reivindica Ribera davant ''l'Europa d'Aznar, que ens va portar a l'Iraq''

El president del Govern fa campanya lloant la candidata socialista i criticant el PP

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat exportar a Europa el model progressista i social d'Espanya, i per això ha citat els ja dirigents europeus Josep Borrell i Nadia Calviño: "Necessitem més progressistes al capdavant de les institucions comunitàries", per a cosa que ha elogiat la seva candidata, Teresa Ribera.

Ha intervingut aquest dissabte en un acte polític a Barcelona amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el líder del PSC i vencedor a les eleccions catalanes, Salvador Illa; i la vicepresidenta tercera del Govern, Teresa Ribera.

"Vols l'Europa d'Aznar, que ens va portar a l'Iraq, a la guerra il·legal i injusta? Vols l'Europa d'Abascal, de Feijóo, d'Ayuso? O de Milei? O vols l'Europa de Pepe Borrell, de Nadia Calviño i de Teresa Ribera?”, ha plantejat.

Ha advertit que a les eleccions europees "no tornin els de les tisores dels homes de negre ni la ultradreta amb la seva motoserra" sinó una Europa que ha qualificat de social.

Teresa Ribera

El president ha assegurat que "ha estat molt difícil prescindir de Teresa Ribera" com a membre del Govern per tal que sigui candidata europea, i ha destacat que ella va impulsar la denominada 'solució ibèrica' de l'electricitat.

També ha dit que “és la que va encunyar un terme molt important”: la transició energètica justa, per a territoris i ciutadans; i també és qui està advertint les autonomies de preparar-se per afrontar la sequera. "Doncs és un trencat. I ara què faig?", ha fet broma sobre perdre Ribera al Govern perquè sigui candidata a les europees, i li ha augurat la victòria.

La candidata socialista a les europees

Nascuda el 8 d'octubre de 1969 a Madrid, Ribera es va graduar en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid i posteriorment va obtenir un màster en Dret Internacional i Europeu a la Universitat Lliure de Brussel·les. La seva trajectòria política va començar d'hora quan es va unir al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) en la seva joventut, mostrant des de llavors un fort compromís amb els valors progressistes i la defensa del medi ambient.

Ribera ha ocupat diversos càrrecs de rellevància a l'administració pública espanyola. Entre el 2008 i el 2011, durant la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero, va ser Secretària d'Estat de Canvi Climàtic, destacant per la seva tasca en la promoció de polítiques ambientals i la lluita contra el canvi climàtic.

Més tard, el 2018, va ser designada com a Ministra per a la Transició Ecològica al govern de Pedro Sánchez, convertint-se en una figura clau en la formulació i execució de polítiques destinades a la sostenibilitat i la protecció del medi ambient a Espanya. El seu lideratge en temes ambientals l'ha portat a exercir un paper destacat internacionalment en fòrums i negociacions sobre canvi climàtic.