Pedro Sánchez amb una imatge d'un nen dubtant

Sánchez revela què passarà amb aquesta legislatura

Espera aprovar pressupostos per a aquest any però no es posa data

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat als ciutadans crítics amb la Llei d'Amnistia que beneficiarà els involucrats en el procés que "confien" en els efectes benèfics que segons ell tindrà la norma.

A més, l'endemà de fer efectiu un acord amb les formacions independentistes per tirar endavant la llei, assegura que esgotarà la legislatura: "Hi ha Govern per a estona", ha indicat.

En una roda de premsa a Xile, on es troba de viatge oficial, ha afirmat que hi haurà "quatre anys més de Govern de coalició progressista, malgrat qui li pesi" perquè, segons el seu parer a l'oposició aquest període "se li va a fer molt llarg".

A més, ha assenyalat que espera aprovar Pressupostos Generals de l'Estat per a aquest any 2024, encara que no ha donat una data per presentar-los.

El cap de l'Executiu ha fet aquestes declaracions en ser interrogat sobre si l'acord sobre la Llei d'Amnistia amb les forces independentistes, formalitzat la vigília al Congrés, consolida la legislatura.

"Jo ho sento molt per l'oposició al meu país, però els espanyols i espanyoles van parlar el 23 de juliol passat i van dir dues coses, una que volien un govern progressista quatre anys més i que no volien un govern de coalició, al meu entendre reaccionària , entre el Partit Popular i Vox", ha indicat.

Pel que fa al rebuig social que genera l'amnistia, Sánchez ha demanat als ciutadans "que puguin veure amb dubtes" la llei "que confiï en aquesta mesura perquè serà beneficiosa per a la reconciliació i serà fonamental per garantir la prosperitat econòmica", ha assenyalat.