El president del Govern, Pedro Sánchez i la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant un ple al Congrés dels Diputats, el 30 de maig de 2024

Sánchez, sobre la Llei d'Amnistia: 'El perdó és més poderós que la rancúnia'

"Avui Espanya és més pròspera i està més unida que el 2017"

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha celebrat l'aprovació definitiva de la Llei d'Amnistia al Congrés dels Diputats en assegurar que "el perdó és més poderós que la rancúnia" i que "la convivència s'obre camí".

En un missatge a la xarxa social X, recollit per Catalunya Press, publicat minuts després que el Ple del Congrés donés llum verda definitiva a la Llei d'Amnistia que beneficiarà els implicats en el procés independentista a Catalunya, Sánchez ha expressat la seva satisfacció.

"En política, com a la vida, el perdó és més poderós que la rancúnia. Avui Espanya és més pròspera i està més unida que el 2017. La convivència s'obre camí", ha indicat després que el Congrés validés la llei pactada entre el PSOE i les formacions independentistes catalanes, Junts i ERC i que han comptat amb el suport de bona part dels socis d'investidura de Sánchez.

La llei ha tirat endavant per la mínima, amb els 177 vots de PSOE, Sumar, Podem, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i l'exministre José Luis Ábalos, davant dels 172 en contra del PP, Vox, Coalició Canària i UPN. No ha participat en la votació, ni telemàticament, la diputada de Podem Martina Velarde, cosa que ha propiciat l'ajustat de la votació.

Recursos contra la Llei d'Amnistia

Gairebé totes les comunitats autònomes del PP han reiterat aquest dijous que presentaran recursos davant del Tribunal Constitucional contra la llei d'amnistia, un pas que els governs de Madrid i Andalusia volen fer de forma immediata, segons han avançat Isabel Díaz Ayuso i Juanma Moreno.

Les comunitats autònomes del PP han realitzat aquest anunci una vegada que el Ple del Congrés ha aprovat amb majoria absoluta la llei d'amnistia, aixecant així el veto del Senat i donant llum verda definitiva a la seva aprovació, un tràmit parlamentari que s'ha superat per la mínima , doncs es necessitaven 176 vots i se n'han sumat 177. Ara, la norma s'envia al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per a la seva publicació i entrada en vigor.