Salvador Illa i Pedro Sánchez, a la Fira d'Abril

Sánchez visita per sorpresa la Fira d´Abril de Barcelona

Durant la seva aparició per sorpresa, s'han fet fotos amb visitants que celebren la Fira d'Abril al recinte

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dimecres la Fira d'Abril a Catalunya, que se celebra aquests dies entre les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, i ha estat a la caseta del PSC amb el líder del partit i candidat a les eleccions catalanes, Salvador Illa, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret.

Durant la seva aparició per sorpresa, s'han fet fotos amb visitants que celebren la Fira d'Abril al recinte aquests dies.

Aquesta és la seva primera aparició a la campanya de les eleccions catalanes després d'anunciar dilluns que seguirà al capdavant del Govern, i dijous entrarà totalment en campanya amb un míting a Sant Boi de Llobregat (Barcelona), i dissabte a Montmeló (Barcelona) .

La Fira d'abril

La Fira d´Abril és una de les celebracions més emblemàtiques d´Espanya, especialment arrelada a la cultura andalusa. Té lloc a la ciutat de Sevilla durant l'última setmana d'abril i la primera de maig, tot i que les dates poden variar lleugerament depenent de l'any. Aquesta fira té les seves arrels en una fira ramadera que se celebrava al Prado de Sant Sebastià al segle XIX.

L'origen de la Fira d'Abril es remunta al 1847, quan es va instaurar com una fira de bestiar que permetia als agricultors i ramaders de la regió comerciar els seus productes. Amb el temps, la fira va anar evolucionant fins a esdevenir l'esdeveniment cultural i festiu que coneixem avui dia. Actualment, la Fira d'Abril és un aparador de la cultura andalusa, on s'exhibeixen vestits típics, es balla flamenc, es gaudeix de la gastronomia local i s'hi duen a terme nombroses activitats i espectacles.

Pel que fa a la seva influència a Catalunya, tot i que la Fira d'Abril és una celebració tradicionalment andalusa, el seu impacte s'ha estès a altres regions d'Espanya i també a nivell internacional per la seva popularitat. A Catalunya, especialment a Barcelona, se celebren esdeveniments relacionats amb la Fira d'Abril, com ara casetes amb música, balls i gastronomia típica andalusa. Això és degut en part a la migració de persones des d'Andalusia i altres regions d'Espanya a Catalunya, que han portat les seves tradicions i els seus costums, incloent-hi la celebració de la Fira d'Abril.