Jordi Turull i Carles Puigdemont, en arxiu

Turull planteja el 12M com un ''plebiscit de Puigdemont o Sánchez''

El secretari general de Junts assegura que Catalunya necessita "algú que per postureig no amagui els problemes"

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha plantejat aquest dissabte que les eleccions catalanes del 12 de maig són un "plebiscit de Puigdemont o Sánchez" i ha reivindicat el lideratge de l'expresident català i candidat de Junts.

"El 12 de maig és un plebiscit sobre si decidirem des de Catalunya o ens decidiran des de fora de Catalunya", ha declarat als mitjans després d´un acte amb la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Girona.

Ha criticat que "el Govern d´Espanya aquests anys ha tingut un Govern que li ha estat molt fàcil i molt còmode".

Turull ha assegurat que la gent a Catalunya necessita "un lideratge, algú que parli de tu a tu amb el Govern central, algú que per postureig no amagui els problemes" i, segons ell, aquest lideratge l'encarna Puigdemont.

Salvador Illa

Al seu parer, el primer secretari del PSC i candidat del partit als comicis, Salvador Illa, és "l'encarregat que no vol molestar per res el senyor Sánchez".

"No hem vist mai el senyor Illa posant el crit al cel pel funcionament de Rodalies, pel Corredor mediterrani o amb els incompliments de la Llei de Dependència; el seu objectiu és no molestar el PSOE", ha puntualitzat.