El ministre de Cultura, Ernest Urtasun; el candidat dels Comuns a les eleccions europees, Jaume Asens; la líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i l'exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau

Urtasun demana a l'esquerra mobilitzar-se contra l'extrema dreta

El portaveu de Sumar demana frenar que l'extrema dreta "col·lonitzi el Parlament Europeu"

El ministre de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha cridat a mobilitzar el vot de l'esquerra diumenge: "Votarem i no deixeu que l'extrema dreta colonitzi el Parlament Europeu (PE)".

Així s'ha pronunciat a l'acte final de campanya dels Comuns aquest divendres a Barcelona davant unes 300 persones, amb el candidat dels Comuns a les eleccions europees i número dos de Sumar en aquests comicis, Jaume Asens; la líder dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i l'exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau.

El ministre de Cultura i exeurodiputat ha defensat que "res no està perdut" a la Unió Europea (UE) i ha celebrat que les primeres enquestes als Països Baixos donin la victòria a l'esquerra, seguida de l'extrema dreta.

Ha sostingut que el Parlament Europeu està tenint un paper cada cop més important, i ha destacat que si hi ha hagut Green Deal, una llei per a la reducció de les emissions, els fons de recuperació o una directiva de violència de gènere, ha estat perquè es ha proposat des del PE.

Ha advertit que per primera vegada l'extrema dreta s'ha adonat d'aquesta importància del PE i s'està organitzant, i ha advertit que hi ha "risc" que tinguin un grup més fort amb l'objectiu de desfer tot el que s'ha fet a el darrer mandat.

Urtasun ha felicitat Asens pel debat de TV3, i ha lamentat l'agressivitat de la dreta i l'extrema dreta quan parla sobre el conflicte de Catalunya: "El que no suporta l'extrema dreta és que hàgim resolt el conflicte a través del diàleg" , que assegura que va liderar Asens.

També ha afirmat que aquestes eleccions s'han de votar per defensar les polítiques que ha impulsat el Govern de coalició, i que s'ha de "continuar movent el PSOE cap a la direcció correcta".