El candidat de Vox a les eleccions del Parlament Europeu, Jorge Buxadé

Vox reclama canviar el pacte migratori europeu ''per protegir fronteres''

El seu candidat, Jorge Buxadé, ha subratllat la possibilitat que hi hagi, textualment, una majoria conservadora

El candidat de Vox a les eleccions del Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha criticat aquest dissabte el PP i el PSOE per "lliurar" les polítiques d'immigració a Brussel·les en diversos tractats comunitaris, i ha reivindicat fer un gir al pacte migratori aprovat en l'última legislatura europea per protegir fronteres i reduir la inseguretat.

En declaracions a la premsa abans d'un acte de campanya al barri de Sant Martí de Barcelona, Buxadé ha subratllat la possibilitat que hi hagi, textualment, una majoria conservadora i patriota i ha assegurat que per primer cop en 30 anys els partits de l'espectre polític de Vox poden guanyar els comicis europeus del 9 de juny.

Buxadé ha assenyalat que l'àrea metropolitana de Barcelona és una de les regions europees amb una economia menys productiva, cosa que atribueix persones immigrants amb feines poc productives que "absorbeixen rendes socials i ajudes públiques".

Preguntat sobre possibles pactes a l'Eurocambra després de les eleccions europees, Buxadé ha remarcat que posarà com a condicions derogar el pacte verd de la UE, canviar el pacte migratori per "protegir les fronteres i lluitar contra la immigració il·legal", i extreure l'agenda 2030 del discurs oficial dEuropa.

Garriga: "Canvi de rumb" a la UE

A l'acte, el secretari general de Vox i candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, ha defensat un "canvi de rumb" a la UE per defensar, diu, la tradició, les fronteres europees, els productes espanyols davant de la competència deslleial, la indústria europea o la possibilitat d'explotar recursos naturals propis.

Garriga ha retret a PP i PSOE de ser una gran coalició a qui atribueix la inseguretat i una degradació creixent: "És per uns polítics que tenen sigles diferents però defensen el mateix", ha dit.

Girauta: eleccions "importantíssimes"

El número tres de Vox a les eleccions europees, Juan Carlos Girauta, abans a Ciutadans, ha valorat que les eleccions europees són "importantíssimes" perquè el que es decideix a la Unió Europea determina, diu, el 70% de les lleis que s'aproven a Espanya.

També ha acusat Europa de fomentar un intervencionisme, de la mà dels objectius de l'Agenda 2030, i ha expressat que la UE "està a punt d'autodestruir-se" a sectors com l'automòbil, prohibint cotxes de combustió per després importar de la Xina automòbils elèctrics.